Безглютенові рецепти призначені для всіх людей, які з якихось причин уникають глютену. Незалежно від того, якою може бути ваша мотивація дотримуватися безглютенової дієти, ми підготували різноманітні продукти та рецепти, які дозволять вам приготувати смачні сніданки, закуски, основні страви та десерти.
Щоб уникнути глютену в рецептах, ви можете замінити традиційне пшеничне борошно на горіхове (наприклад, мигдальне, горіхове, фундукове або кокосове). Так само ви можете використовувати рисове, бананове, гречане, лляне, тапіокове або вівсяне борошно, які також є досить популярними. Ці різновиди відрізняються як за смаком, так і за поживною цінністю, що дозволяє створювати різноманітні спокусливі десерти, такі як полуничні міні-чизкейки без випікання, крем-брюле, карамельні іриски або кульки з тіста для печива.
Які страви можна приготувати без глютену?
Щоб приготувати безглютенову страву, необхідно виключити всі злаки, які природним чином містять глютен. Ідеальними джерелами вуглеводів є рис, солодка картопля, картопля, бобові, макарони на основі бобових (з гороху або сочевиці), кіноа або тапіока. Джерелами білка можуть бути яйця, тунець, лосось, курячі грудки, тофу, темпе, сейтан та інші продукти, багаті на білок. Нарешті, не забудьте включити порцію овочів і жирів, які можуть міститися в деяких видах м’яса або додаватися у вигляді олії, горіхів або горіхової пасти.
Якщо ви хочете спробувати свої сили в приготуванні безглютенової основної страви, ви можете спробувати пастуший пиріг, білкову пасту з грибним соусом або локшину сейтан з рисом. Супи також варто спробувати, наприклад, нутовий суп з каррі або вершковий сочевичний суп. Також є безліч варіантів сніданків на вибір – потіште себе пряною вівсяною кашею, вівсяними млинцями або яєчними кексами.