Ви любите каррі? В сьогоднішньому рецепті ви не знайдете його у звичному поєднанні з куркою. Ми вирішили приготувати веганський крем-суп, сповнений східних ароматів. Основу складає нут з пастою карі та кокосовим молоком, яке пом’якшує весь смак. Щоб зробити суп більш поживним, ми додали трохи кіноа. З чим подавати суп на стіл – вирішувати вам. Ви не помилитеся з шалено смачним поєднанням зеленої цибулі, коріандру та кунжуту.
Інгредієнти для супу:
- 200 мл томатної пасти
- 200 мл кокосового молока
- 120 г кіноа
- 120 г нуту
- 3 зубчика часнику
- 1 столова ложка жовтої пасти карі
- 1 чайна ложка куркуми
Інгредієнти для прикраси:
- зелена цибуля
- насіння кунжуту
- свіжий коріандр
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спочатку відваріть кіноа – 120 г змішайте з 240 мл води і варіть до готовності. Як тільки вона буде готова, відкладіть її вбік і починайте готувати сам суп.
Злийте розсіл з нуту і підготуйте сковороду, на яку нанесете олію у формі спрею. Як тільки вона розжариться, висипаємо нут та обсмажуємо його разом з жовтою пастою карі, куркумою та дрібно нарізаним часником. Потім додайте до суміші кокосове молоко, томатне пюре і добре перемішайте. Потім додаємо 0,7 літра води (або бульйону) та доводимо до кипіння.
Готовий суп розливаємо черпаком в чотири тарілки. В кожну кладемо порцію вареної кіноа та прикрашаємо зеленою цибулею, кунжутом і коріандром.
Наша порада: якщо ви любите вершкові супи, можете збити його занурювальним блендером. Якщо він здається вам занадто густим, просто трохи розбавте його водою.
Харчова цінність | 1 порція з кіноа (всього 4 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 264 ккал |
Протеїни | 8г |
Вуглеводи | 29г |
Жири | 12г |
Клітковина | 4г |
Як бачите, карі поєднується не лише з м’ясом. Це також чудовий спосіб приготувати суп, який завдяки кокосовому молоку має приємну консистенцію. Тож смачного!
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар