BCAA
BCAA

BCAA BCAA (Branched-chain amino acid) представляють собою амінокислоти з розгалуженим ланцюгом, такі як лейцин, ізолейцин і валін. BCAA використовуються безпосередньо з кровотоку, звідки вони проникають в м'язові клітини і тому є безпосереднім джерелом енергії. Амінокислоти з розгалуженим ланцюгом метаболізуються в м'язах, а не в печінці, і їх найбільша перевага полягає в здатності допомагати організму при регенерації навіть після найскладніших тренувань.
BCAA є найбільш важливими анаболічними і антикатаболическими незамінними амінокислотами. Вони забезпечують синтез білка для росту м'язової маси і регенерації м'язової тканини. BCAA є незамінними особливо коли організм потрапляє в критичні ситуації, такі як низкоуглеводная дієта в поєднанні з фізичними навантаженнями. Під час дієти рекомендується комбінувати його з сжигателем жиру, таким як карнітин.
Ефекти BCAA
- збільшують якість і кількість м'язової маси
- відновлюють силу і прискорюють регенерацію
- запобігають катаболические процеси
- регулюють рівень цукру в крові
- сприяють формуванню нової м'язової маси
- захищають м'язи від пошкоджень під час фізичних вправ
- збільшують абсолютну силу
- спалюють жир, ніж зменшують надлишкову вагу
BCAA доступні у всіх формах, у вигляді порошку і рідини, в таблетках і желатинових капсулах. Також вони доступні в різних співвідношеннях, таких як 2: 1: 1 або 4: 1: 1, ці числа представляють співвідношення окремих компонентів, тобто лейцину, ізолейцину і валіну. Якщо ви хочете дізнатися більше, прочитайте статтю: Яке найефективніший співвідношення BCAA?
BCAA: L-лейцин, L-валін a L-ізолейцин
BCAA є важливими амінокислотами з розгалуженим ланцюгом, а саме L-лейцином, L-валіном і L-ізолейцин. Людське тіло не може виробляти їх самостійно, при цьому вони можуть становити до третини м'язових білків. Під час будь-якого фізичного навантаження, будь то аеробне або анаеробна тренування, втрати BCAA призводять до спустошення активної м'язової маси.
Лейцин
Лейцин є однією з восьми незамінних амінокислот, які організму потрібно доповнювати з їжею. У той же час це одна з трьох амінокислот з розгалуженим ланцюгом, тобто BCAA. Лейцин становить приблизно 8% всіх амінокислот, що містяться в білкових структурах нашого організму, і є четвертою найбільш важливою амінокислотою в м'язах скелета. Лейцин міститься в м'ясі, горіхах, бобах, рисі, соєвому борошні і цільнозернових продуктах.
Чому організму потрібен лейцин?
- сприяє створенню та захисту м'язових волокон
- є безпосереднім джерелом енергії
- зберігає глікоген у м'язах
- сприяє підтримці стабільного рівня цукру в крові
- допомагає підтримувати баланс азоту в організмі, захищає м'язи від розпаду
- сприяє виробленню росту гормону росту - соматотропіну
Валін
Валін - це амінокислота, яка є частиною BCAA. Це безпосереднє джерело енергії в м'язовій тканині. Він стимулює метаболізм м'язів і регенерує тканини. Валін підтримує баланс азотистих речовин в організмі. Він зустрічається в м'ясі, агрус, арахісі, молочних продуктах, злаках і соєвому білку. Валін допомагає в лікуванні захворювань печінки і жовчного міхура.
Ізолейцин
Ізолейцин - незамінна амінокислота, яка разом з валіном і лейцином підвищує витривалість організму і підтримує живлення м'язів енергією. Ізолейцин необхідний для формування гемоглобіну, стабілізації і регулювання рівня цукру в крові і поставок енергії. Він міститься в м'ясі, яйцях, рибі, горіхах, бобових і соєвих продуктах.
Дозування BCAA
Найчастіше BCAA рекомендується приймати порціями 5 г до і 5 г після тренування, незалежно від того, чи є це силовим тренуванням або тренуванням на витривалість.
Скрыть описание