Горіхові пасти
Горіхові пасти

Горіхові пасти Горіхові пасти, такі як арахісова паста, кешью або мигдальна паста, є якісною збалансованої пастою, підходяща для спортсменів і любителів здорового способу життя. Їх перевагою є їх чудовий смак, чудова текстура завдяки подрібненим горіхам, і вони також корисні для здоров'я. Вони містять багато білка, клітковини, антиоксидантів, вітамінів, мінералів, таких як вітамін Е, магній або цинк, корисні жири і омега-3 жирні кислоти, які знижують рівень холестерину і кров'яний тиск.
ПАСТИ ПО ВИДУ ГОРІХІВ
Горіхові пасти відрізняються за видом горіхів з яких вони виготовляються, вони діляться на пасти з кешью, пасти з мигдалю, пасти з лісових горіхів і ще одним специфічним видом є пасти з арахісу. Крім цих видів ви можете зустріти пасти з міксу різних видів горіхів. І навіть якщо більшість горіхів мають в цілому однакову користь для здоров'я, вони все таки в деяких функціях розрізняються і приносять тілу корисні речовини в різній кількості.
Паста з кешью
Горіхи кешью, з яких виготовляється ця паста, є відмінним джерелом вітамінів, білків і корисних жирів. На відміну від інших горіхів, кешью містить найменша кількість жирів і до 80% з них - ненасичені жирні кислоти. Велика кількість мононенасичених жирних кислот, кількість яких приблизно таке ж, як в оливковій олії, можуть знизити рівень тригліцеридів в крові. Крім того, паста з кешью також є відмінним джерелом міді. Зрештою, одна звичайна доза пасти кешью може забезпечити організм рекомендованої добової дозою міді.
Щоб паста з кешью придбала характерний смак і особливу текстуру, все горіхи кеш'ю обсмажують перед змішуванням. Приготована таким чином паста кешью може використовуватися для приготування різних страв. Використання кешью на кухні може бути дуже широким - ви можете використовувати його для приготування протеїнових напоїв, в якості ароматизатора для різних солодких або солоних страв, приготованих в воке або сковороді. При схудненні і підтримці оптимальної маси тіла паста кешью також може допомогти завдяки великій кількості жирів, які роблять їжу більш ситної, і ви фактично їсте набагато менше. Це підтверджується науковими дослідженнями, згідно з якими вживання кешью значно знижує ризик ожиріння. Горіхи кешью також є хорошим джерелом вітаміну К, без якого ваші кістки будуть страждати від частих переломів або остеопорозу.
Переваги пасти з кешью:
● висока енергетична цінність (2600 кДж на 100 г)
● знижує ризик утворення каменів у жовчному міхурі
● горіхи кеш'ю є відмінними антіоксдантамі і знижують ризик раку печінки і шлункового тракту
● містить мінерали, такі як калій і магній, які захищають кістки від демінералізації
● пропонує широке використання
Арахісова паста
Ласощі відоме по безлічі американських фільмів поступово стала найулюбленішим продуктом і в наших краях. Ви можете знайти арахісову пасту в магазинах під назвами арахісове масло, арахісова каша або арахісовий крем. Арахісова паста має специфічний солодко-солоний смак і навіть не дивлячись на те, що арахіс не відноситься до горіхів, паста з нього проте трохи нагадує за смаком просмажені горіхи.
Існує безліч видів арахісової пасти. Арахісова паста з солоним смаком не містить доданого цукру, а також з боку ефектів на організм людини ця арахісова паста корисніше. Солодка ж арахісова паста навпаки містить дрібку цукру і для деяких смак цієї пасти може здатися надто солодким. Природно, найкориснішою є 100% арахісова паста без будь-яких добавок і 100% вмістом перемеленого арахісу.
Переваги арахісової пасти:
● корисна альтернатива звичайної пасти з молока
● містить корисні насичені жири
● висока жнергетіческая цінність (2500 кДж на 100 г)
● високий вміст мінералів і вітамінів
● широке використання
Мигдальна паста
Мигдаль завдяки своїм позитивним властивостям для здоров'я називається королем горіхів. Паста, виготовлена з мигдалю, містить багато білків, вуглеводів, жирів, а також калій, магній і багато вітамінів. Мигдальний паста - це продукт з чудовим смаком і високим вмістом вітаміну Е, який сприяє здоровому старінню, має антиоксидантні властивості і запобігає хворобі Альцгеймера. Високий вміст поліненасичених жирів надає профілактичну функцію проти серцево-судинних захворювань і піклується про здорову серцевої діяльності і нормальному рівні холестерину. Завдяки високому вмісту білка, мигдальна паста є відмінним доповненням до висококалорійної дієті для всіх активних спортсменів. Мигдальний паста піклується про ідеальному функціонуванні м'язів і їх зростанні завдяки високому вмісту магнію.
Якщо ми порівняємо мигдальну пасту з арахісової, основні плюси мигдальної пасти включають в себе в 2 рази менше жирних кислот і менше омега-6 жирних кислот. Крім того, мигдальна паста є продуктом з більш високим вмістом клітковини. Мигдальну пасту можна вживати для приготування корисної випічки або змішувати з протеїном, або доповнювати їй рецепти різних солодких страв або смузі і йогурти. Або спробуйте мигдальну пасту в поєднанні з бананом і шоколадом - комбінація, якій поступилися навіть найстійкіші.
Переваги мигдальної пасти:
● високий вміст білків і корисних жирів
● високий вміст вітаміну Е і магнію
● захищає від захворювань серцево-судинної системи
● подорожувати функції серця
● має широке використання
Паста з лісових горіхів
Мабуть, найвідоміші пасти з лісових горіхів - це нуга або нутелла - шоколадна паста з фундуком, але обидва цих продукту не мають нічого спільного зі здоровим способом життя. Паста з лісових горіхів забезпечує організм клітковиною, багата вітамінами і мінералами. Винятковість фундука полягає в багатому змісті фолієвої кислоти, яка відноситься до вітамінів, що забезпечує метаболізм білків і нуклеїнових кислот. Коротше кажучи, фолієва кислота (вітамін В9) піклується про формування, відновлення і здоровому функціонуванні клітин в організмі людини.
Паста з лісових горіхів з 100% вмістом лісових горіхів може бути дуже ефективною профілактикою проти багатьох хвороб, таких як рак або серцево-судинні захворювання. Це все через збалансованої пропорції насичених і ненасичених жирів, які зменшують кількість поганого холестерину в крові. Паста з лісових горіхів також сприяє травленню, детоксикації кишечника і регулярного спорожнення.
Паста з лісових горіхів має кисло-солодкий смак. Цікавий компроміс, завдяки якому ви точно полюбите цю пасту. Ви можете використовувати її під час готування в солоних або солодких рецептах, або просто додавати її в корисну випічку.
Найважливішим при виборі пасти з лісових горіхів є її склад, оскільки більшість горіхових паст в роздрібних мережах не містять чистих лісових горіхів. Вони також містять велику кількість додаткових підсолоджувачів, цукру, масла і солі.
Переваги пасти з лісових горіхів:
● високий вміст фолієвої кислоти
● підтримує травлення
● знижує рівень поганого холестерину
● виконує профілактичну функцію проти серцево-судинних захворювань
● широке використання
Горіхова паста з суміші горіхів
На ринку існує горіхова паста, яка містить суміш декількох видів горіхів. Дуже поширена і популярна комбінація - це, наприклад, суміш арахісу, кешью і мигдалю в концентрації 100%. Таке горіхове масло містить всі кращі властивості всіх цих горіхів з великою кількістю білка, вуглеводів, корисних жирів, вітамінів і мінералів.
Переваги горіхової пасти:
● суміш різних видів горіхів
● широке використання
ПАСТИ ПО КОНСИСТЕНЦІЇ
Кремова горіхова паста
Горіхова паста-крем має м'яку вершкову консистенцію. Подрібнений мелений арахіс або горіхи у вигляді крему легше намазувати, і, крім чудового смаку, який тане в роті, ви не відчуваєте нічого зайвого. Кремову арахісову і горіхову пасту можна використовувати як крем для намазування або використовувати в якості легко розчинної інгредієнта в тістечок, напоях, домашньому морозиві та інших продуктах.
Горіхова паста з шматочками горіхів
Альтернативою ніжному горіховому крему є хрустка паста, яка насичена шматочками меленого арахісу або горіхів. Це масло з невеликими шматочками горіхів можна намазати на хліб або додати в ваші улюблені фітнес-рецепти.
Протеїнова паста
Більшість магазинів пропонують протеїнові пасти з горіхами. Основною частиною протеїну в арахісове олії є сироватка. Сироватковий протеїн сприяє росту м'язів і ділиться на два основних типи:
● горіхова паста, збагачена білками у вигляді сироваткового концентрату, містить більше жиру і лактози. Концентрація білка в сироватковому концентраті становить 70-85%.
● Якщо ви виберете пасту, збагачену сироватковим ізолятом, ви можете бути впевнені, що ця горіхова паста містить якісні білки з більш низьким співвідношенням жиру / лактози і більш високим вмістом білка (від 90 до 98%).
Протеїнову пасту з підвищеним вмістом білка слід вживати як під час фази набору ваги, так і під час дієти. Форма воно не відрізняється від звичайної 100% горіхової пасти, тому ви можете вживати його таким же чином - або додаючи в випічку, або в протеїнових напоях і блюдах.
Переваги протеїнової пасти:
● збільшений вміст протеїну
● різні смаки
● корисний перекус
АРОМАТИЗОВАНА ПАСТА
На додаток до доданому протеїну, деякі горіхові пасти наповнені різними ароматизаторами. Якщо ви віддаєте перевагу шоколад, полуницю, какао, карамель, кокос або інші солодощі, і в той же час потребуєте їжі, багатої білками, ваш улюблений продукт виявлено.
Шоколадне горіхове масло і шоколадний крем
Шоколадний крем, мабуть, найпопулярніший варіант в сегменті ароматизованого горіхового масла. Не дивно, що шоколад супроводжує нас з юних років, і хоча ми знаємо про негативні якості його надмірного вживання, ми не можемо встояти перед ним навіть в літньому віці. Навіть найсерйозніші спортсмени, які є людьми з великою силою волі і витримкою, знають, як це. Цей шоколад для них - як раз те, що потрібно, корисний і зі 100% волоським горіхом, який вони можуть їсти без жодних докорів сумління.
Полуничне горіхове масло
Корисну горіхову пасту не можна приправляти тільки шоколадом. Деякі магазини пропонують полуничну пасту. Ви можете змішувати її з корисними та поживними смузі, йогуртами або спробувати додати її в різні страви, такі як млинці.
Нуга
Це не Nutella, але смак схожий. Паста з нугою, що містить корисні для здоров'я і поживні горіхи, вона призначена для тих, хто вирішив поліпшити свої переваги в їжі, але в той же час не може попрощатися з чудовим смаком нуги. Всі ароматизовані горіхові пасти можна їсти з випічкою, додавати в млинці або інші фітнес страви.
Переваги ароматизованих паст:
● різні смаки
● для деяких їх вкуус здається краще
● корисний перекус без неприємних наслідків
● широке використання
ПАСТА ЗА ЗМІСТОМ ГОРІХІВ
100% горіхова паста
Горіхові пасти зі 100% вмістом горіхів або арахісу забезпечують те, що ви вживаєте чисту і корисну горіхову пасту. Серед всіх паст, пасти зі 100% концентрацією горіхів пропонують для організму максимум вітамінів, білків і мінералів. Не містять доданої солі, цукру, пальмової олії і шматочків фруктів.
Пасти з добавками
Деякі горіхові пасти містять добавки для поліпшення смаку, консистенції або збільшення терміну придатності. Люди, які не можуть викреслити солодощі зі свого меню, вважають за краще шоколадні креми, Nutella і подібні. На ринку також існують горіхові пасти, яке містять шматочки фруктів. Такі пасти можуть містити підвищену частку цукру і часто такі добавки, як сіль або пальмовий цукор.
Скрыть описание