Клітковина
Клітковина
Открыть описаниесприяє травленню, покращує роботу кишечника, знижує рівень поганого холестерину ЛПНП і цукру. Допомагає при запорі і діареї, регулює звільнення і одночасно знімає здуття живота і метеоризм. Вона може зв'язувати воду і уповільнювати проходження їжі по травному тракту. Повільніше травлення згодом викликає почуття ситості на триваліший період часу, а також збільшує чутливість до інсуліну або контроль рівня глюкози в крові. Зокрема, клітковина позитивно впливає на мікрофлору кишечника і служить їжею для корисних бактерій. Їх підвищена кількість покращує роботу імунної системи і знімає запалення в організмі. Проте багато людей турбує нестача клітковини, тому необхідно стежити за тим, щоб вона поступала в достатній кількості, або з їжею, або з такими продуктами, як розчинна клітковина psyllium або яблучна клітковина. Окрім усіх переваг клітковини, вона також популярна при схудненні і дотриманні дієти.
Скрыть описание