Хто не любить десерти зі збитих солодких вершків, які втамовують потяг до ласощів, не надто обтяжують шлунок та освіжають у теплі літні дні? Ми закохалися в цю смакоту після першого ж куштування, і гарантуємо, що ви теж не залишите байдужим жодного гостя.
Інградієнти:
- 200 мл 12% кулінарних вершків
- 200 мл знежиреного молока
- 20 г ксиліту
- 15 г (приблизно 1 столова ложка) кукурудзяного крохмалю
- 2 яєчні жовтки
- краплі зі смаком ванілі по смаку
- 10 г ліофілізованої малини для декору
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Для початку розігрійте духовку до 170°C. Потім нагрійте вершки та молоко в каструлі, але не дайте їм закипіти. Збийте жовтки з ксилітом, кукурудзяним крохмалем та ванільними краплями. Повинна утворитися густа піна. Поступово додайте до суміші гаряче молоко та вершки. Ретельно збийте. Розділіть приготовану рідину на 3 миски, а потім помістіть їх у глибоку форму для випікання.
Налийте у форму для випікання окріп так, щоб креманки були максимально занурені у воду. Однак будьте обережні, щоб вода не потрапила в креманки з кремом. Обережно перенесіть деко з креманками в духовку і випікайте протягом 35-40 хвилин. Після випікання дайти охолонути при кімнатній температурі, а потім поставте креманки в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипте ліофілізованою малиною.
Поживна цінність | 1 порція (загалом 3 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 190 ккал |
Протеїни | 6 г |
Вуглеводи | 14 г |
Жири | 12 г |
Клітковина | 1 г |
Цей соковитий десерт з поліпшеним поживним профілем сподобається всім гурманам. А ви точно не залишите байдужими жодного гостя.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар