Фітнес-рецепт: Вершковий сочевичний суп

Фітнес-рецепт: Вершковий сочевичний суп

Приготувати правильний бобовий крем-суп в домашніх умовах зовсім не складно, і вже за півгодини він буде готовий до подачі на стіл. Окрім того, що він надійно насичує, він також підкорить вас своїми смаковими відтінками. Поєднання моркви, сочевиці, часнику, імбиру та інших спецій просто не може розчарувати. Якщо використовувати вершки на рослинній основі, цей смачний суп можна смакувати й веганам.

Інгредієнти:

  • 150 г червоної сочевиці
  • 200 г моркви
  • 800 мл овочевого бульйону
  • 100 мл вершків на рослинній основі, ви також можете використовувати класичні кулінарні вершки, але рецепт вже не буде веганським
  • 1 велика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • шматочок свіжого імбиру довжиною близько 5 см
  • 1 та ½ ст.л. оливкової олії
  • 1 та ½ ч. л. куркуми
  • ½ ч.л. спеції каррі
  • сік з ½ лимона
  • сіль, мелений перець та сушений перець чилі (залежить від того, наскільки гостро ви любите)

Інгредієнти для прикраси:

  • свіжа зелень або паростки
  • вершки на рослинній основі, ви також можете використовувати класичні кулінарні вершки, але рецепт вже не буде веганським
Вершковий сочевичний суп - Інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Візьміть велику цибулину і дрібно наріжте її. Розігріваємо олію на сковороді та обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додайте дрібно нарізаний або видавлений часник, подрібнений імбир та злегка обсмажте. Потім додаємо нарізану моркву, промиту сочевицю і заливаємо овочевим бульйоном. Варити суп на середньому вогні близько 20 хвилин, поки морква не стане повністю м’якою. Після цього візьміть занурювальний блендер та збийте суп до однорідної консистенції.

Вершковий сочевичний суп - Змішування

Потім додайте спецію каррі, куркуму, сіль, чорний перець, перець чилі та вершки. Варіть суп недовго, а потім зніміть його з плити. Насамкінець додайте свіжовичавлений лимонний сік, і все готово. Перед подачею можна посипати суп паростками або зеленню. Дуже добре поєднується з коріандром або петрушкою. І звичайно, не забудьте про крапельку вершків (рослинних, якщо ви веган) або оливкової олії.

Наша порада: якщо ви хочете отримати ще більш екзотичний смак супу, замість вершків можна додати кокосове молоко.

Вершковий сочевичний суп

Харчова цінність

1 ціла порція (всього 3 порції)

Енергетична цінність340 ккал
Протеїни15 г
Вуглеводи46 г
Жири10 г
Клітковина3 г

Якщо ви любите поживні супи, які легко готуються та ще й насичують, цей сочевичний крем-суп – просто знахідка.

Не соромтеся ділитися з нами своїми творіннями в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *