З м’ясного фаршу можна приготувати не тільки м’ясний рулет або соус Болоньєзе. Давайте спробуємо щось інше і зануримося в делікатес під назвою “Пастуший пиріг“. Це м’ясна суміш зі смаком томатів, яка покривається картопляним пюре, а потім запікається. В результаті виходить смачний обід, який вгамує голод і задовольнить будь-якого гурмана.
Інградієнти:
- 400 г картоплі
- 400 г цукіні
- 300 г фарша з суміші свинини та яловичини
- 100 г кетчупу зі стевією
- 50 мл води
- 30 мл знежиреного молока
- 2 цибулі
- сіль
- приправи за смаком
- чебрець для прикраси (за бажанням)
- аерозольна олія
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почистіть картоплю і наріжте її невеликими шматочками, щоб вона швидше зварилася в підсоленій воді. Зливаємо воду та розтираємо картоплю з молоком. Якщо хочете зробити пюре більш однорідним, то скористайтеся віничком або занурювальним блендером. Далі збризніть розігріту сковорідку олією та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю. Додаємо м’ясо і обсмажуємо, поки воно не втратить рожевий колір. Далі додаємо кетчуп і нарізані невеликими шматочками цукіні. Солимо, додаємо спеції та заливаємо водою. Тушкуємо на повільному вогні близько п’ятнадцяти хвилин.
Підготуйте три невеликі форми для запікання (якщо у вас їх немає, то візьміть одну більшу). Розподіліть у них всю м’ясну суміш.
Ложкою рівномірно розподіляємо картопляне пюре зверху. Ставимо форми для запікання в розігріту до 180°C духовку і запікаємо протягом тридцяти хвилин. Потім прикрашаємо гілочкою чебрецю та одразу подаємо до столу.
Поживна цінність | 1 порція (загалом 3 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 459 ккал |
Протеїни | 17 г |
Вуглеводи | 39 г |
Жири | 25 г |
Клітковина | 5 г |
Якщо ви шукаєте поради, як використовувати м’ясний фарш на кухні, то вам сподобається пастуший пиріг. Завдяки зручним формам для випікання, він також має гарний вигляд при подачі на стіл.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар