темпе

Темпе – одна з рослинних альтернатив м’яса, яка популярна не лише серед вегетаріанців та веганів. Його виробляють шляхом ферментації соєвих бобів і особливо цінуються за високий вміст білка та чудовий горіховий смак. Це робить його чудовим вибором для закусок, салатів та основних страв. Але його також можна використовувати для приготування безглютенових та безлактозних страв.

 

Що приготувати з темпе?

Темпе – чудове рослинне джерело білка, яке можна використовувати у багатьох кулінарних рецептах. Класичний варіант – додати його як стейк до картоплі, рису, кускусу або макаронів, як ми зробили в нашому рецепті бефстроганова з темпе. Любителі пасти можуть насолоджуватися ними з веганським томатним соусом, наприклад. А шанувальникам азіатської кухні сподобається рецепт веганського пад тай. Але у нас також є дещо для тих, хто полюбляє гострі мексиканські нотки. Їм напевно припаде до душі салат з квасолі з темпе та кіноа. Темпе також добре поєднується з різноманітними соусами та овочевими міксами, в яких він буде домінувати.

 

Він також популярний серед любителів фаст-фуду, які люблять насолоджуватися більш здоровою альтернативою. Насправді, його можна використовувати для приготування веганських бургерів, де він може чудово замінити яловичину за умови правильної приправи. Потім просто додайте один з наших соусів – і чудовий обід на столі.

 

Неважливо, веган ви, вегетаріанець чи просто хочете урізноманітнити свій раціон. Ця рослинна м’ясна альтернатива швидко підкорить вас своїм смаком.

показати більше показати менше

Фітнес-рецепт: Мексиканський салат з кіноа та темпе

З сьогоднішнім рецептом ми перенесемося в далеку Мексику. Ми підготували для вас кіноа з темпе, квасолею, кукурудзою та іншими смаколиками, які милують око та радують смакові рецептори.

Читайте більше >