3 смачних фітнес-рецепта бананового хліба, багатого на клітковину та протеїн

3 смачних фітнес-рецепта бананового хліба, багатого на клітковину та протеїн

Ви не можете вирішити, яку ситну страву з’їсти на сніданок? Не хвилюйтеся, ми пропонуємо вам три рецепти бананового хліба, які багаті на клітковину та протеїн. Вони чудово наситять вас та зарядять енергією, необхідною для нового дня. Крім того, ці бананові хлібці можна зберігати, і вони можуть зберігатися місяцями. Проте не варто на це розраховувати, адже вони неодмінно так сподобаються вам, що ви з’їсте їх в одну мить.

1. Шоколадно-банановий хліб

Інгредієнти:

  • 2 стиглі банани (230 г)
  • 100 мл кефіру
  • 50 г цільнозернового борошна зі спельти
  • 50 г дрібних вівсяних пластівців
  • 50 г ксиліту
  • 40 г чорного шоколаду нарізаного невеликими шматочками
  • 25 г шоколадного протеїну Just Whey
  • 10 г псиліума
  • 10 г какао
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка розпушувача

Спосіб приготування:

Змішайте всі сухі інгредієнти, такі як борошно, вівсяні пластівці, псиліум, протеїн, ксиліт, какао, розпушувач та шматочки шоколаду. В іншій мисці змішайте рідкі інгредієнти, тобто шматочки банана, кефір та яйце, і збийте їх занурювальним блендером. Потім додайте рідкі інгредієнти до сухої суміші та ретельно перемішайте.

Підготовлене тісто викласти в силіконову форму для хліба розміром 17 х 10 см. Зверху посипаємо хліб шматочками шоколаду, що залишилися, і, за потреби, прикрашаємо нарізаним бананом кільцями. Випікати хліб протягом 45 хвилин при 170 °C. Після випікання дайте хлібу охолонути, а потім розріжте його на 10 шматочків. Подавайте зі свіжими фруктами, горіховою пастою або йогуртом. Смакота!

Шоколадно-банановий хліб
Харчова цінністьна штуку
Калорії 107
Протеїни5 г
Вуглеводи15 г
Жири3 г
Клітковина2.5 г

2. Веганський банановий хліб

Інгредієнти:

  • 2 стиглі банани (230 г)
  • 100 г фініків
  • 120 мл соєвого молока
  • 50 г цільнозернового борошна зі спельти
  • 40 г дрібних вівсяних пластівців
  • 40 г мигдалю
  • 25 г рослинного протеїну Vegan Blend
  • 10 г насіння чіа в 25 мл води
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 чайна ложка яблучного оцту
  • ½ чайної ложки харчової соди

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Заливаємо фініки окропом і даємо їм розм’якнути у воді приблизно 15 хвилин. Тим часом приготуйте яйце чіа, змішавши насіння чіа з 25 мл води і залишивши на 5 хвилин у воді, щоб воно набрякло. Мигдаль подрібніть на більші шматочки і змішайте в мисці разом з борошном, вівсяними пластівцями, протеїном, корицею, розпушувачем та содою.

З розм’якшених фініків злити воду і змішати з соєвим молоком. Наріжте банани на менші шматочки, додайте яйце чіа, оцет та фінікову суміш. Збийте все разом занурювальним блендером до однорідної суміші, яку додайте до сухих інгредієнтів.

Отримане тісто ретельно перемішати та викласти в силіконову форму для випікання хліба розміром 17 х 10 см. Поставте форму в духовку і залиште випікатися на 45 хвилин при температурі 170 °C. Після випікання хліб буде більш вологим на дотик, але так і має бути. Дайте йому охолонути та розріжте на 10 шматочків. Подавати з Jammy Spread, йогуртом, свіжими фруктами або горіховою пастою. Приємного апетиту!

Веганський банановий хліб
Харчова цінністьна штуку
Калорії 113
Протеїни5 г
Вуглеводи18 г
Жири3 г
Клітковина3 г

3. Банановий хліб з горіхами кеш’ю

Інгредієнти:

  • 2 стиглих банана (приблизно 230 г)
  • 140 г знежиреного грецького йогурту
  • 70 г цільнозернового борошна зі спельти
  • 2 яйця
  • 60 г горіхів кеш’ю
  • 60 г кокосового цукру
  • 40 г дрібних вівсяних пластівців
  • 40 г пасти кеш’ю
  • 20 г ванільного протеїну Just Whey
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 чайна ложка розпушувача

Спосіб приготування:

Наріжте банани невеликими шматочками, додайте йогурт, яйця, пасту кеш’ю та збийте все разом занурювальним блендером. Додайте до суміші борошно зі спельти, 50 г кокосового цукру, вівсяні пластівці, ванільний протеїн, корицю та розпушувач. Інгредієнти добре перемішати.

Розріжте горіхи кеш’ю на дрібні шматочки та додайте половину з них в тісто. Вилити тісто в силіконову форму для хліба розміром 17 х 10 см. Посипати верх хліба рештою горіхів кеш’ю, кокосовим цукром та дрібкою кориці. Поставити банановий хліб в духовку і випікати при 170 ° C близько 40 хвилин.

Тісто пропечене, коли ми встромляємо в хліб дерев’яну шпажку, і майже сухе, коли його витягаємо. Перед тим, як нарізати, дайте хлібу повністю охолонути, а потім зберігайте його в закритому контейнері. Смакує з делікатесом Jammy Spread, свіжими фруктами або горіховою пастою. Приємного апетиту!

Банановий хліб з горіхами кеш'ю
Харчова цінністьна штуку
Калорії 174
Протеїни8 г
Вуглеводи22 г
Жири6 г
Клітковина2 г

Як бачите, дійсно багато варіантів приготування бананового хліба. Щодо інгредієнтів, вам потрібно просто включити політ фантазії та спробувати. Ви також можете використовувати різні форми замість хлібної, наприклад, форми для кексів.

А ви спробуєте якийсь із цих рецептів? Напишіть нам і розкажіть, як ви подаєте банановий хліб. Якщо вам сподобалася стаття, підтримайте її, поділившись.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *