cейтан

Сейтан – одна з рослинних альтернатив м’ясу, популярна не лише серед вегетаріанців і веганів, а й серед усіх людей. Його виготовляють шляхом багаторазового промивання пшеничного борошна, що призводить до вимивання крохмалю. Масу, що залишилася, додатково приправляють і обробляють, щоб створити кінцевий продукт сейтан. На його смак впливають додані спеції, і його можна приготувати різними способами. Тому ви самі вирішуєте, запікати, готувати на пару чи смажити. Незалежно від того, що ви робите з ним, ви завжди будете створювати смачні основні страви.

Що приготувати з сейтаном?

Сейтан – це виняткове рослинне джерело білка, яке можна використовувати у багатьох рецептах пікантних страв. Класичний спосіб – додати його у вигляді стейка до гарніру, наприклад, картоплі, рису, кускусу або макаронів. Так само ми вчинили в рецепті фахітас, де, окрім сейтану та кускусу, додали різноманітні овочі. Маринований сейтан також можна покласти в тортильї або тако, тости та інші хлібні вироби, створивши чудову закуску або ланч-бокс. Так само сейтан чудово смакує в різних соусах та овочевих міксах, в яких він буде виділятися.

 Він також став популярним серед любителів фаст-фуду, які полюбляють більш здорову альтернативу. Це тому, що сейтан можна використовувати для приготування веганських бургерів, де, при правильній приправі, він може чудово замінити яловичину. Просто додайте один з наших соусів, і ви отримаєте чудовий обід, готовий до подачі.

Неважливо, веган ви, вегетаріанець чи просто хочете урізноманітнити свій раціон. Ця рослинна альтернатива м’ясу швидко підкорить вас своїм смаком.

показати більше показати менше

Фітнес-рецепт: Смачний рамен, сповнений смаку та протеїну

Рамен – японський суп, популярний своїм східним смаком. Завдяки використовуваним продуктам, він має високу кількість протеїну і лише 15 г вуглеводів на порцію. Це робить його чудовим обідом або вечерею.

Читайте більше >