Зміст
Насіння чіа стає дедалі популярнішим інгредієнтом. Вони вважаються суперпродуктом і містять багато клітковини, омега-3 жирних кислот, калію, магнію та антиоксидантів. Завдяки цьому, вони дають більше енергії, підвищують витривалість і регулюють травлення.
Їх легко додати до смузі або посипати ними салат, також можна приготувати дуже простий, смачний і корисний десерт. Ось кілька порад, як задовольнити ваші лакричні смаки.
1. Апельсиновий пудинг з чіа
Загальний час: 10 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти
- 1 склянка молока відповідно до власних уподобань (ми зазвичай використовуємо мигдальне молоко)
- 1/2 склянки свіжого апельсинового соку
- трохи апельсинової цедри
- 2 ст.л. меду
- 1/4 склянки насіння чіа
Спосіб приготування:
1. Змішати молоко, апельсиновий сік, цедру і мед.
2. Додати насіння чіа та добре перемішати.
3. Розлити по мисках або чашках і залишити на 5-8 хвилин.
4. Знову перемішати і поставити в холодильник на 2 години або на ніч.
5. Перед вживанням прикрасити горіхами, кокосовою стружкою або фруктами. Смачного!
2. Чорнично-мигдалевий чіа-пудинг
Загальний час: 3 хвилини
Порції: 1
Інгредієнти:
- 1 склянка мигдалевого молока
- 1/2 склянки свіжої або замороженої чорниці
- 2 ст л насіння чіа
- 2 ч.л. меду або сиропу агави
- 8-10 шт мигдалю грубо порізати
Спосіб приготування:
1. Налити в чашку молоко, насипати чорницю та насіння чіа.
2. Добре перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на кілька годин або на ніч.
3. Перед вживанням посипати мигдалем. Вуаля!
3. Малиновий чіа-пудинг
Загальний час: 3 хвилини
Порції: 1-2
Інгредієнти:
- 1 склянка кокосового молока
- 1/2 склянки малини
- 1/4 склянки насіння чіа
Спосіб приготування:
1. Малину змішати з молоком до однорідної консистенції.
2. Перелити в чашку і додати насіння чіа.
3. Після перемішування поставити в холодильник щонайменше на 3 години.
4. Корисний яблучно-коричний чіа-пудинг
Загальний час: 15 хвилин
Порції: 1-2
Інгредієнти:
- 2 склянки молока
- 1/2 ч л ванільного екстракту
- 2/3 склянки насіння чіа
- 2 ст.л. кокосової стружки
- 2 яблука, нарізані скибочками та з серцевиною
- 2 чайні ложки кориці
Спосіб приготування:
1. Нагріти молоко з ванільним екстрактом на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин. Молоко не повинно закипіти, достатньо, щоб воно нагрілося
2. Залити насіння чіа цим молоком і перемішувати протягом 2 хвилин, поки воно не вбереться молоком.
3. Нарешті, залишити на 2-3 хвилини і посипати кокосовою стружкою, яблуками та корицею.
ПОРАДА: Якщо ви не хочете теплий пудинг, то залийте насіння чіа молоком і перемішайте, поки воно не вбереться молоком (3-5 хвилин). Потім додайте кокосову стружку, яблука і корицю.
5. Ванільно-коричний чіа-пудинг з гранатом
Загальний час: 10 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 6 ст л насіння чіа
- 2 склянки молока
- 4 ч.л. меду або сиропу агави
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 2 ч л меленої кориці
- 1 склянка гранатових зерен
Спосіб приготування:
1. Змішати насіння чіа, молоко, мед, ванільний екстракт і мелену корицю у великій мисці. Добре перемішати.
2. Поставити в холодильник на ніч.
3. Нарешті, розлити по формочках і прикрасити гранатовими зернами.
6. Свіжий мангово-кокосовий чіа-пудинг
Загальний час: 15 хвилин.
Порції: 2-3
Інгредієнти:
- 400 мл кокосового молока
- 6 ст л насіння чіа
- 5 ст.л. тертої кокосової стружки
- 5-6 ст.л. сиропу агави
- 1 ч л ванільного екстракту
- свіже манго, нарізане скибочками та охолоджене
Спосіб приготування:
1. У великій мисці змішати кокосове молоко, насіння чіа, тертий кокос, сироп агави та ванільний екстракт.
2. Залишити суміш на 30 хвилин.
3. Знову перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник щонайменше на 3 години.
4. Миску з чіа-пудингом дістати з холодильника хоча б за 15 хвилин до подачі на стіл.
5. У 2-3 стаканчики викласти нарізане манго, потім вилити пудинг з чіа і знову манго. Продовжувати так до самого верху чашки, останнім шаром буде манго.
6. Насамкінець посипати тертим кокосом і подавати до столу одразу або поставити назад у холодильник.
7. Чіа-пудинг з полуницею та сиропом агави
Загальний час: 15 хвилин.
Порції: 4
Інгредієнти:
- 1 склянка ванільного та мигдалевого молока
- 1 склянка знежиреного грецького йогурту
- 3 ст л сиропу агави
- 1 ч л ванілі
- 1/8 ч. л. солі
- 1/4 склянки насіння чіа
- 1/4 жмені нарізаного та обсмаженого мигдалю
- свіжонарізана полуниця
Спосіб приготування:
1. Змішати мигдальне молоко, йогурт, сироп агави, ваніль і сіль у великій мисці.
2. Додати насіння чіа та залишити на 30 хвилин. Потім знову перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч.
3. Наступного дня змішати полуницю, ложку сиропу агави, що залишився, та мигдаль.
4. Розділити пудинг на 4 чашки або миски і викласти зверху полуничну суміш.
8. Веганський пудинг з чіа з лісовими фруктами
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 1 склянка безлактозного молока (рисового, соєвого, мигдалевого)
- 4 ст.л. насіння чіа
- одна з половиною ст.л. тростинного цукру
- 1 ч л ванільного екстракту
- суміш лісових фруктів
Спосіб приготування:
1. У невеликій мисці змішати молоко, цукор і ванільний екстракт. Додати насіння чіа і добре перемішати.
2. Накрити миску і поставити в холодильник на ніч або до досягнення бажаної густоти маси.
3. Прикрасити пудинг лісовими фруктами та подати до столу.
9. Банановий чіа-пудинг з арахісовим маслом
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
- 2 стиглих банана
- одна з половиною склянка знежиреного молока
- півсклянки арахісового масла
- 3 ст.л. насіння чіа
Спосіб приготування:
1. Змішати в міксері банани, молоко та арахісове масло. Перелити в миску, додати насіння чіа і добре перемішати.
2. Накрити миску і поставити в холодильник щонайменше на 4 години або на ніч.
2. Перед подачею ще раз перемішати і можна прикрасити бананами або мигдалем.
10. Чіа-пудинг “Піна Колада”
Загальний час: 20 хвилин.
Порції: 4
Інгредієнти:
- півсклянки насіння чіа
- 1 банка кокосового молока
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 ч.л. тростинного цукру
- 1 склянка нарізаного скибочками ананаса
- 1/4 склянки тертої кокосової стружки
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
1. Спочатку змішати насіння чіа, кокосове молоко та залишити на 5-10 хвилин.
2. Обсмажити кокосову стружку на 1/2 ст.л. вершкового масла
3. Ананас нарізати невеликими шматочками
5. Насіння чіа має ввібратися, а пудинг набути щільної маси. Розлити чіа-пудинг по чашках та прикрасити обсмаженою кокосовою стружкою та ананасом.
11. Імбирний чіа-пудинг з фісташками та годжі
Загальний час: 15 хвилин
Порції: 4 маленькі або 2 великі.
Інгредієнти
- 1 склянка мигдалевого молока
- 2 ст.л. нарізаного або натертого свіжого імбиру
- трохи апельсинової шкірки
- 1/4 склянки апельсинового соку
- 2 ст л сиропу агави
- 6 ст л насіння чіа
- 1/2 склянки чищених і нарізаних фісташок
- 1/4 склянки годжі
Спосіб приготування:
1. Змішати мигдальне молоко, імбир, апельсинову шкірку, сік і сироп агави.
2. Вилити суміш у миску і добре перемішати з насінням чіа. Перемішувати щоп’ять хвилин протягом двадцяти хвилин.
3. Поставити в холодильник щонайменше на 2 години.
4. Насамкінець, розділити пудинг на 4 маленькі чашки або 2 великі і прикрасити фісташками та годжі.
12. Полунично-мигдалевий чіа пудинг
Загальний час: 10 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 склянки мигдалевого молока
- 1 упаковка свіжої полуниці без стебел
- 1/2 склянки насіння чіа
- 1/4 склянки меду
- 1 ч л ванільного екстракту
Спосіб приготування:
1. Змішати мигдалеве молоко та полуницю в міксері, а потім додати насіння чіа, мед та ванільний екстракт.
2. Накрити миску і поставити в холодильник щонайменше на 4 години. Можна прикрашати та подавати до столу!
13. Чіа-пудинг “полуничний чізкейк”
Загальний час: 10 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
- 1/4 склянки грецького йогурту
- 1 склянка нарізаної полуниці
- 1/2 склянки мигдалевого молока
- 1/8 ч л ванілі
- 2 ч л натурального підсолоджувача або сиропу агави
- 2 ч л насіння чіа
Спосіб приготування:
1. Змішати йогурт, мигдальне молоко, 1/2 склянки полуниці, ваніль і сироп агави до однорідної маси рожевого кольору.
2. Перелити суміш у чашку, що закривається, і добре перемішати. Закрити чашку і поставити в холодильник на ніч.
3. Перед подачею ще раз перемішати і прикрасити свіжими ягодами полуниці або малини.
14. Лимонний чіа пудинг
Загальний час: 10 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 1 склянка молока
- 1/2 склянки грецького йогурту
- 3 ст.л. насіння чіа
- лимонний сік
- лимонна цедра
- 4 ст.л. сиропу агави або меду
- 1 ч л лимонного екстракту
Спосіб приготування:
1. У великій мисці змішати молоко, йогурт, лимонний сік, цедру, сироп агави та лимонний екстракт.
3. Перед подачею посипати пудинг невеликою кількістю лимонної цедри та прикрасити
Ознайомтеся з нашими бестселерами:
15. Кокосово-шоколадний пудинг з гранатом
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 3-4
Інгредієнти:
- 2 склянки кокосового молока
- 2 ст л сиропу агави
- 1/2 ч л ванільного екстракту
- 1/2 склянки насіння чіа
- гранатові зернята для прикраси
- нарізаний шматочками чорний шоколад
- кокосова стружка
Спосіб приготування:
1. У невеликій мисці змішати молоко, сироп і ванільний екстракт. Додати насіння чіа і добре перемішати.
2. Перелити суміш у склянку, що закривається, і поставити в холодильник на ніч. Іноді можна перемішувати.
3. Подавати пудинг, прикрасивши гранатовими зернятами, шоколадом або кокосовою стружкою.
16. Малиново-шоколадний чіа пудинг
Загальний час: 15 хвилин.
Порції: 2
Інгредієнти:
- 6 ст л насіння чіа
- 2 склянки кокосового молока
- 6 кубиків чорного шоколаду
- 1/2 склянки свіжої або замороженої малини
Спосіб приготування:
1. Розтопити 4 кубики шоколаду на повільному вогні в меншій каструлі. Додати склянку молока і добре перемішати. Зняти з вогню і залишити охолоджуватися.
2. Змішати полуницю та склянку молока. Вилити суміш у миску та додати 3 столові ложки насіння чіа.
3. Вилити в охолоджену шоколадну суміш і додати решту насіння чіа, добре перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 8 годин або на ніч.
4. Перед подачею перевірити консистенцію шоколадного чіа-пудингу. Якщо занадто густий, то додати ложку молока.
5. Розділити малинову масу на 2 менші чашки і вилити шоколадну суміш ще одним шаром. Готовий чіа-пудинг можна прикрасити тертим шоколадом, кокосовою стружкою або свіжими ягодами малини.
17. Протеїновий кавовий пудинг з чіа
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- Півтори чашки теплої кави
- 2 столові ложки какао
- півсклянки кокосового молока
- 1 і 1/4 склянки мигдалевого молока
- 1/4 склянки сиропу агави
- 1 склянка насіння чіа
- 2 мірні склянки шоколадного протеїну TrueWhey
Спосіб приготування:
1. Змішати всі інгредієнти у великій мисці, додати насіння чіа і добре перемішати.
2. Поставити суміш у холодильник на 4-6 годин. Вуаля! Вона готова до вживання.
18. Шоколадний чіа пудинг
Загальний час: 15 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- півтори склянки мигдалевого молока
- 1/3 склянки насіння чіа
- 1/4 склянки какао
- 2-5 ст.л. сиропу агави (можна замінити фініками)
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч л солі
Спосіб приготування:
1. Змішати всі інгредієнти в мисці, крім підсолоджувача. Потім додати сироп агави (або фініки) і добре перемішати.
2. Поставити суміш у холодильник щонайменше на 3-5 годин.
3. Подавати з фруктами за власним смаком.
19. Мигдалевий чіа пудинг
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
- 3/4 склянки мигдалевого молока зі смаком шоколаду
- 2 ст л насіння чіа
- 1 ст л кокосової стружки
- 1 ст л нарізаного мигдалю
Спосіб приготування:
1. Змішати мигдалеве молоко та насіння чіа і поставити в холодильник на 4 години або на ніч. Можна іноді перемішувати.
2. Прикрасити бананом, кокосовою стружкою або мигдалем.
ПОРАДА: Пудинг можна прикрасити хрусткими крихтами. Розігріти духовку до 350°C і покласти папір для випічки на металеву тарілку. Потім додати кокосову стружку та нарізаний мигдаль. Випікати 5 хвилин, а потім посипати пудинг цією сумішшю.
20. Матча чіа пудинг
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
- 1 склянка мигдалевого молока
- 3 ст л насіння чіа
- 2 ч л меду
- 1/2 ч л матчі
- дрібка солі
Спосіб приготування:
1. Змішати мигдальне молоко, матчу, мед і сіль. Додати насіння чіа і добре перемішати.
2. Поставити в холодильник на 10 хвилин і знову перемішати. Поставити в холодильник щонайменше на 3 години.
3. Насамкінець, прикрасити фруктами або матчею.
21. Кокосовий чіа пудинг
Загальний час: 5 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 4 ст л насіння чіа
- 1 ст л ванілі
- 2 склянки кокосового молока
- 1/2 склянки кокосової стружки
- 1 столова ложка меду
Спосіб приготування:
1. Покласти інгредієнти в закриту чашку і добре перемішати.
2. Поставити в холодильник на 5-6 годин або на ніч.
3. Подавати, прикрасивши кокосовою стружкою, фруктами або гранолою.
22. Чіа-пудинг з волоськими горіхами та сиропом агави
Загальний час: 15 хвилин.
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 з половиною склянки мигдалевого молока
- 3 ст л сиропу агави
- 1/2 склянки насіння чіа
- 1/4 склянки смажених волоських горіхів
Спосіб приготування:
1. Змішати мигдальне молоко, насіння чіа, сироп агави. Поставити в холодильник на ніч.
2. Наступного ранку перемішати пудинг і, якщо він недостатньо густий, то знову поставити в холодильник.
3. Розігріти духовку до 190°C. На металеву тарілку, з папером для випічки, викласти волоський горіх і випікати 5-8 хвилин, поки він не стане коричневим.
4. Розкласти чіа-пудинг по чашках або креманках, посипати волоськими горіхами та прикрасити сиропом агави.
Порада: Пудинг можна прикрасити бананами, свіжими лісовими фруктами, персиками або манго.
23. Зелений чіа пудинг
Загальний час: 10 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 1 банан середнього розміру
- 1 склянка грецького йогурту
- півсклянки непідсолодженого мигдалевого молока
- 2 пучки молодого шпинату
- 2 ст л кленового сиропу або сиропу агави
- дрібка солі
- 5 ст л насіння чіа
- свіжі лісові ягоди
Спосіб приготування:
1. Змішати в міксері банан, йогурт, мигдальне молоко, молодий шпинат, сироп і сіль.
2. Перелити суміш у миску, додати насіння чіа та добре перемішати. Поставити в холодильник на 3 години.
3. Розділити пудинг на дві чашки або креманки і прикрасити гранолою або фруктами.
Додати коментар