Найкращі рецепти пудингу з чіа

Найкращі рецепти пудингу з чіа

Насіння чіа стає дедалі популярнішим інгредієнтом. Вони вважаються суперпродуктом і містять багато клітковини, омега-3 жирних кислот, калію, магнію та антиоксидантів. Завдяки цьому, вони дають більше енергії, підвищують витривалість і регулюють травлення.

Їх легко додати до смузі або посипати ними салат, також можна приготувати дуже простий, смачний і корисний десерт. Ось кілька порад, як задовольнити ваші лакричні смаки.

1. Апельсиновий пудинг з чіа

Загальний час: 10 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти

  • 1 склянка молока відповідно до власних уподобань (ми зазвичай використовуємо мигдальне молоко)
  • 1/2 склянки свіжого апельсинового соку
  • трохи апельсинової цедри
  • 2 ст.л. меду
  • 1/4 склянки насіння чіа

Спосіб приготування:

1. Змішати молоко, апельсиновий сік, цедру і мед.

2. Додати насіння чіа та добре перемішати.

3. Розлити по мисках або чашках і залишити на 5-8 хвилин.

4. Знову перемішати і поставити в холодильник на 2 години або на ніч.

5. Перед вживанням прикрасити горіхами, кокосовою стружкою або фруктами. Смачного!

Апельсиновий пудинг з чіа

2. Чорнично-мигдалевий чіа-пудинг

Загальний час: 3 хвилини

Порції: 1

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Налити в чашку молоко, насипати чорницю та насіння чіа.

2. Добре перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на кілька годин або на ніч.

3. Перед вживанням посипати мигдалем. Вуаля!

Чорнично-мигдалевий чіа-пудинг

3. Малиновий чіа-пудинг

Загальний час: 3 хвилини

Порції: 1-2

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Малину змішати з молоком до однорідної консистенції.

2. Перелити в чашку і додати насіння чіа.

3. Після перемішування поставити в холодильник щонайменше на 3 години.

Малиновий чіа-пудинг

4. Корисний яблучно-коричний чіа-пудинг

Загальний час: 15 хвилин

Порції: 1-2

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока
  • 1/2 ч л ванільного екстракту
  • 2/3 склянки насіння чіа
  • 2 ст.л. кокосової стружки
  • 2 яблука, нарізані скибочками та з серцевиною
  • 2 чайні ложки кориці

Спосіб приготування:

1. Нагріти молоко з ванільним екстрактом на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин. Молоко не повинно закипіти, достатньо, щоб воно нагрілося

2. Залити насіння чіа цим молоком і перемішувати протягом 2 хвилин, поки воно не вбереться молоком.

3. Нарешті, залишити на 2-3 хвилини і посипати кокосовою стружкою, яблуками та корицею.

ПОРАДА: Якщо ви не хочете теплий пудинг, то залийте насіння чіа молоком і перемішайте, поки воно не вбереться молоком (3-5 хвилин). Потім додайте кокосову стружку, яблука і корицю.

Корисний яблучно-коричний чіа-пудинг

5. Ванільно-коричний чіа-пудинг з гранатом

Загальний час: 10 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати насіння чіа, молоко, мед, ванільний екстракт і мелену корицю у великій мисці. Добре перемішати.

2. Поставити в холодильник на ніч.

3. Нарешті, розлити по формочках і прикрасити гранатовими зернами.

5. Ванільно-коричний чіа-пудинг з гранатом

6. Свіжий мангово-кокосовий чіа-пудинг

Загальний час: 15 хвилин.

Порції: 2-3

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. У великій мисці змішати кокосове молоко, насіння чіа, тертий кокос, сироп агави та ванільний екстракт.

2. Залишити суміш на 30 хвилин.

3. Знову перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник щонайменше на 3 години.

4. Миску з чіа-пудингом дістати з холодильника хоча б за 15 хвилин до подачі на стіл.

5. У 2-3 стаканчики викласти нарізане манго, потім вилити пудинг з чіа і знову манго. Продовжувати так до самого верху чашки, останнім шаром буде манго.

6. Насамкінець посипати тертим кокосом і подавати до столу одразу або поставити назад у холодильник.

6. Свіжий мангово-кокосовий чіа-пудинг

7. Чіа-пудинг з полуницею та сиропом агави

Загальний час: 15 хвилин.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1 склянка ванільного та мигдалевого молока
  • 1 склянка знежиреного грецького йогурту
  • 3 ст л сиропу агави
  • 1 ч л ванілі
  • 1/8 ч. л. солі
  • 1/4 склянки насіння чіа
  • 1/4 жмені нарізаного та обсмаженого мигдалю
  • свіжонарізана полуниця

Спосіб приготування:

1. Змішати мигдальне молоко, йогурт, сироп агави, ваніль і сіль у великій мисці.

2. Додати насіння чіа та залишити на 30 хвилин. Потім знову перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч.

3. Наступного дня змішати полуницю, ложку сиропу агави, що залишився, та мигдаль.

4. Розділити пудинг на 4 чашки або миски і викласти зверху полуничну суміш.

Чіа-пудинг з полуницею та сиропом агави

8. Веганський пудинг з чіа з лісовими фруктами

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • 1 склянка безлактозного молока (рисового, соєвого, мигдалевого)
  • 4 ст.л. насіння чіа
  • одна з половиною ст.л. тростинного цукру
  • 1 ч л ванільного екстракту
  • суміш лісових фруктів

Спосіб приготування:

1. У невеликій мисці змішати молоко, цукор і ванільний екстракт. Додати насіння чіа і добре перемішати.

2. Накрити миску і поставити в холодильник на ніч або до досягнення бажаної густоти маси.

3. Прикрасити пудинг лісовими фруктами та подати до столу.

 Веганський пудинг з чіа з лісовими фруктами

9. Банановий чіа-пудинг з арахісовим маслом

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати в міксері банани, молоко та арахісове масло. Перелити в миску, додати насіння чіа і добре перемішати.

2. Накрити миску і поставити в холодильник щонайменше на 4 години або на ніч.

2. Перед подачею ще раз перемішати і можна прикрасити бананами або мигдалем.

Банановий чіа-пудинг з арахісовим маслом

10. Чіа-пудинг “Піна Колада”

Загальний час: 20 хвилин.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • півсклянки насіння чіа
  • 1 банка кокосового молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ч.л. тростинного цукру
  • 1 склянка нарізаного скибочками ананаса
  • 1/4 склянки тертої кокосової стружки

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

1. Спочатку змішати насіння чіа, кокосове молоко та залишити на 5-10 хвилин.

2. Обсмажити кокосову стружку на 1/2 ст.л. вершкового масла

3. Ананас нарізати невеликими шматочками

4. Відкласти кокосову стружку зі сковороди, як тільки вона підрум’яниться. Додати решту масла з ананасами та дати їм обсмажитися на сковороді з тростинним цукром.

5. Насіння чіа має ввібратися, а пудинг набути щільної маси. Розлити чіа-пудинг по чашках та прикрасити обсмаженою кокосовою стружкою та ананасом.

Чіа-пудинг "Піна Колада"

11. Імбирний чіа-пудинг з фісташками та годжі

Загальний час: 15 хвилин

Порції: 4 маленькі або 2 великі.

Інгредієнти

  • 1 склянка мигдалевого молока
  • 2 ст.л. нарізаного або натертого свіжого імбиру
  • трохи апельсинової шкірки
  • 1/4 склянки апельсинового соку
  • 2 ст л сиропу агави
  • 6 ст л насіння чіа
  • 1/2 склянки чищених і нарізаних фісташок
  • 1/4 склянки годжі

Спосіб приготування:

1. Змішати мигдальне молоко, імбир, апельсинову шкірку, сік і сироп агави.

2. Вилити суміш у миску і добре перемішати з насінням чіа. Перемішувати щоп’ять хвилин протягом двадцяти хвилин.

3. Поставити в холодильник щонайменше на 2 години.

4. Насамкінець, розділити пудинг на 4 маленькі чашки або 2 великі і прикрасити фісташками та годжі.

Імбирний чіа-пудинг  з фісташками та годжі

12. Полунично-мигдалевий чіа пудинг

Загальний час: 10 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 склянки мигдалевого молока
  • 1 упаковка свіжої полуниці без стебел
  • 1/2 склянки насіння чіа
  • 1/4 склянки меду
  • 1 ч л ванільного екстракту

Спосіб приготування:

1. Змішати мигдалеве молоко та полуницю в міксері, а потім додати насіння чіа, мед та ванільний екстракт.

2. Накрити миску і поставити в холодильник щонайменше на 4 години. Можна прикрашати та подавати до столу!

Полунично-мигдалевий чіа пудинг

13. Чіа-пудинг “полуничний чізкейк”

Загальний час: 10 хвилин

Порції: 1

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки грецького йогурту
  • 1 склянка нарізаної полуниці
  • 1/2 склянки мигдалевого молока
  • 1/8 ч л ванілі
  • 2 ч л натурального підсолоджувача або сиропу агави
  • 2 ч л насіння чіа

Спосіб приготування:

1. Змішати йогурт, мигдальне молоко, 1/2 склянки полуниці, ваніль і сироп агави до однорідної маси рожевого кольору.

2. Перелити суміш у чашку, що закривається, і добре перемішати. Закрити чашку і поставити в холодильник на ніч.

3. Перед подачею ще раз перемішати і прикрасити свіжими ягодами полуниці або малини.

Чіа пудинг зі смаком полуничного чізкейку

14. Лимонний чіа пудинг

Загальний час: 10 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • 1 склянка молока
  • 1/2 склянки грецького йогурту
  • 3 ст.л. насіння чіа
  • лимонний сік
  • лимонна цедра
  • 4 ст.л. сиропу агави або меду
  • 1 ч л лимонного екстракту

Спосіб приготування:

1. У великій мисці змішати молоко, йогурт, лимонний сік, цедру, сироп агави та лимонний екстракт.

2. Додати насіння чіа та добре перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник щонайменше на 15 хвилин.

3. Перед подачею посипати пудинг невеликою кількістю лимонної цедри та прикрасити

Лимонний чіа пудинг

Ознайомтеся з нашими бестселерами:

15. Кокосово-шоколадний пудинг з гранатом

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 3-4

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. У невеликій мисці змішати молоко, сироп і ванільний екстракт. Додати насіння чіа і добре перемішати.

2. Перелити суміш у склянку, що закривається, і поставити в холодильник на ніч. Іноді можна перемішувати.

3. Подавати пудинг, прикрасивши гранатовими зернятами, шоколадом або кокосовою стружкою.

Кокосово-шоколадний пудинг з гранатом

16. Малиново-шоколадний чіа пудинг

Загальний час: 15 хвилин.

Порції: 2

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Розтопити 4 кубики шоколаду на повільному вогні в меншій каструлі. Додати склянку молока і добре перемішати. Зняти з вогню і залишити охолоджуватися.

2. Змішати полуницю та склянку молока. Вилити суміш у миску та додати 3 столові ложки насіння чіа.

3. Вилити в охолоджену шоколадну суміш і додати решту насіння чіа, добре перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 8 годин або на ніч.

4. Перед подачею перевірити консистенцію шоколадного чіа-пудингу. Якщо занадто густий, то додати ложку молока.

5. Розділити малинову масу на 2 менші чашки і вилити шоколадну суміш ще одним шаром. Готовий чіа-пудинг можна прикрасити тертим шоколадом, кокосовою стружкою або свіжими ягодами малини.

Малиново-шоколадний чіа пудинг

17. Протеїновий кавовий пудинг з чіа

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти у великій мисці, додати насіння чіа і добре перемішати.

2. Поставити суміш у холодильник на 4-6 годин. Вуаля! Вона готова до вживання.

Протеїновий кавовий пудинг з чіа

18. Шоколадний чіа пудинг

Загальний час: 15 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти в мисці, крім підсолоджувача. Потім додати сироп агави (або фініки) і добре перемішати.

2. Поставити суміш у холодильник щонайменше на 3-5 годин.

3. Подавати з фруктами за власним смаком.

Шоколадний чіа пудинг

19. Мигдалевий чіа пудинг

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 1

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати мигдалеве молоко та насіння чіа і поставити в холодильник на 4 години або на ніч. Можна іноді перемішувати.

2. Прикрасити бананом, кокосовою стружкою або мигдалем.

ПОРАДА: Пудинг можна прикрасити хрусткими крихтами. Розігріти духовку до 350°C і покласти папір для випічки на металеву тарілку. Потім додати кокосову стружку та нарізаний мигдаль. Випікати 5 хвилин, а потім посипати пудинг цією сумішшю.

Мигдалеве чіа задоволення

20. Матча чіа пудинг

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 1

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати мигдальне молоко, матчу, мед і сіль. Додати насіння чіа і добре перемішати.

2. Поставити в холодильник на 10 хвилин і знову перемішати. Поставити в холодильник щонайменше на 3 години.

3. Насамкінець, прикрасити фруктами або матчею.

Матча чіа пудинг

21. Кокосовий чіа пудинг

Загальний час: 5 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Покласти інгредієнти в закриту чашку і добре перемішати.

2. Поставити в холодильник на 5-6 годин або на ніч.

3. Подавати, прикрасивши кокосовою стружкою, фруктами або гранолою.

Кокосовий чіа пудинг

22. Чіа-пудинг з волоськими горіхами та сиропом агави

Загальний час: 15 хвилин.

Порції: 4

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати мигдальне молоко, насіння чіа, сироп агави. Поставити в холодильник на ніч.

2. Наступного ранку перемішати пудинг і, якщо він недостатньо густий, то знову поставити в холодильник.

3. Розігріти духовку до 190°C. На металеву тарілку, з папером для випічки, викласти волоський горіх і випікати 5-8 хвилин, поки він не стане коричневим.

4. Розкласти чіа-пудинг по чашках або креманках, посипати волоськими горіхами та прикрасити сиропом агави.

Порада: Пудинг можна прикрасити бананами, свіжими лісовими фруктами, персиками або манго.

Чіа-пудинг з волоськими горіхами та сиропом агави

23. Зелений чіа пудинг

Загальний час: 10 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати в міксері банан, йогурт, мигдальне молоко, молодий шпинат, сироп і сіль.

2. Перелити суміш у миску, додати насіння чіа та добре перемішати. Поставити в холодильник на 3 години.

3. Розділити пудинг на дві чашки або креманки і прикрасити гранолою або фруктами.

Зелений чіа пудинг

Який рецепт вам подобається найбільше? Чи спробуєте ви якийсь із них? Напишіть у коментарях, як ви готуєте чіа-пудинг. Якщо вам сподобалася стаття, то підтримайте її, поділившись.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *