Банановий хліб – популярний делікатес, який майже кожен пробував пекти вдома. Це розумний спосіб використати перестиглі банани і перетворити їх на делікатес. У сьогоднішньому рецепті ми також вирішили додати протеїн і грецький йогурт 0% жирності, щоб збільшити кількість протеїну і перетворити ці “ласощі” на збалансований делікатес, який можна їсти з кавою. Спробуєте його спекти і ви?
Інгредієнти:
- 140 г знежиреного грецького йогурту
- 130 г борошна зі спельти без добавок
- 70 г кокосового цукру
- 50 г БІО мигдалевої пасти
- 40 г горіхів пекан
- 30 г ванільного протеїну
- 30 г чорного шоколаду або шоколадних крапель
- 3 стиглих банани
- 2 яйця
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1 чайна лажка кориці
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- змастіть форму аерозольною ріпаковою олією (можна також використовувати папір для випікання)
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Візьміть 2 банани (один поки що відкладіть убік) і збийте їх разом з яйцями до однорідної маси. Потім додайте грецький йогурт, мигдалеву пасту, ванільний екстракт і ретельно перемішайте, щоб інгредієнти добре поєдналися. Потім додайте до суміші просіяне борошно, протеїн, кокосовий цукор, корицю та розпушувач. Знову ретельно перемішайте. Насамкінець додайте до тіста крупно нарізані горіхи пекан та ⅔ подрібненого чорного шоколаду або шоколадні краплі. Частину шоколаду відкладіть убік. Візьміть прямокутну форму, застеліть її папером для випічки або збризніть олією і вилийте в неї суміш. Розріжте банан, що залишився, вздовж і викладіть поверх тіста. Потім посипте рештою шоколаду.
Поставте тісто в розігріту до 180 °C духовку і випікайте приблизно 45-55 хвилин. Щоб дізнатися, чи готовий хліб, використовуйте дерев’яну паличку. Тісто не повинно прилипати до палички, якщо хліб готовий. Перед подачею на стіл обов’язково дайте йому охолонути. Смачного!
Наша порада: найкраще смакує з нашим напоєм БІО Cocoa & Maca .
Поживна цінність | 1 порція (всього 12 порцій) |
---|---|
Енергетична цінність | 177 ккал |
Протеїни | 7 г |
Вуглеводи | 20 г |
Жири | 7 г |
Клітковина | 3 г |
Протеїновий хліб може стати чудовим перекусом, сніданком або десертом. Якщо ви хочете зробити його частиною більш складної страви, то рекомендуємо подавати його з кисломолочним сиром і злегка полити горіховою пастою.
Не соромтеся і діліться своїми шедеврами в соціальних мережах з тегом #gymbeamua.
Додати коментар