Італійська кухня – одна з найпопулярніших у світі, і це не дивно. Аромат томатів, пасти та свіжого базиліку – це неперевершене поєднання для багатьох з нас, а в роті одразу виникає водоспад смаку. На честь цієї кухні та на радість усім вам, ми сьогодні приготуємо неймовірний рецепт веганських спагеті болоньєзе! Приготуйтеся!
Інгредієнти, які нам потрібні:
- 500 г спагеті
- 400 г нарізаних консервованих томатів
- 400-500 мл проціджених томатів
- 200 г червоної сочевиці
- 2 морквини (150 г)
- 2 петрушки
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- жменя свіжого базиліку
- півжмені свіжої петрушки
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2 чайні ложки сушеного базиліка
- бульйон/вода в залежності від потреби
- чорний мелений перець, вегета та сіль за смаком
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Підготуйте глибоку сковороду з невеликою кількістю оливкової олії, на якій обсмажте дрібно нарізану цибулю, доки вона не стане на вигляд як скло. Потім додайте пропущений через прес часник, дрібно натерту моркву та петрушку і швидко обсмажте все разом. Тим часом промийте сочевицю під проточною водою та додайте її до сковорідки разом з нарізаними та відцідженими помідорами. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте соус, поки сочевиця не розм’якне. За потреби додайте воду/бульйон, щоб отримати більш густий, але все ще рідкий соус.
Насамкінець, приправте соус сушеним базиліком, сіллю, чорним меленим перцем, вегетою, свіжими травами і відставте з вогню. Потім просто змішайте соус з приготованими спагеті і можна подавати до столу. При подачі рекомендуємо посипати спагеті тертим сиром або делікатесними дріжджами (для веганів). Смачного!
Сподіваємося, що рецепт італійських спагеті болоньєзе у веганському варіанті незабаром спробуєте і ви, і ви полюбите його! Якщо вам сподобався рецепт, то підтримайте його, поділившись.
Додати коментар