Сенсаційно спостерігати, як рослинні м’ясні альтернативи поступово стають частиною меню людей. Ми почали додавати їх у наші рецепти, щоб отримати безліч переваг, наприклад, для себе відкрити нові смаки. Ми підготували для вас рецепт нутового каррі з тофу, в якому ви не помітите відсутності м’яса. Крім того, він пишається збалансованою поживною цінністю. Давайте готувати!
Інгредієнти:
- 300 мл води/овочевого бульйону
- 250 г проціджених помідорів
- 240 г вареного нуту (1 банка)
- 240 г тофу
- 200 мл кокосового молока
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 5 см шматочок імбиру
- жменю свіжого коріандру
- 1 ст.л. оливкової олії
- 2 ч.л. спецій каррі
- 1 ч.л. куркуми
- ½ ч.л. спеції гарам масала
- ¼ ч.л. кориці
- сік лайма за смаком
- сіль за смаком
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Інструкція:
Обсмажити цибулю в глибокій сковороді, наповненій олією, до напівпрозорості. Додайте дрібно нарізаний часник та імбир і смажте ще трохи. Потім додайте порошок каррі, куркуму, гарам масала, корицю, обсмажте ще хвилину і додайте воду та проціджені помідори. Далі додаємо промитий нут і нарізаний кубиками віджатий тофу. Варимо каррі на маленькому вогні близько 10 хвилин, додаємо кокосове молоко, солимо за смаком і знімаємо з плити. В кінці заправляємо каррі соком лайма та подрібненим коріандром. Подавати каррі з відвареним рисом та свіжою зеленню коріандру.
Віримо, що рецепт веганської версії нутового каррі вас не розчарував, і ви сповна насолодитеся ним. Надихайте своїх близьких та діліться з ними рецептом.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.
Додати коментар