Фітнес-рецепт смачної різдвяної випічки

Фітнес-рецепт смачної різдвяної випічки

Яке ж Різдво без смаколиків? Про калорії можна не хвилюватися, їх буде вдосталь. Але якщо ви хочете спробувати щось більш здорове та корисне, замініть традиційні різдвяні рецепти на ці 10 фітнес рецептів. Ми доповнили їх корисними інгредієнтами та довели до досконалості завдяки численним випробуванням. Можливо, вони навіть краще, ніж ідеальні! Не хвилюйтеся про смак, ви навіть не зможете відрізнити їх від класичних рецептів. Готуйтеся до Різдва!

1. Різдвяні сирі кульки

На 15 шт сирих кульок нам потрібно:

  • 100 г мигдалю
  • 20 г вівсяних пластівців
  • 60 г банану
  • 50 г фініків
  • 1 ч. л. пряникових спецій
  • кокосова стружка і лимонна цедра для покриття
Різдвяні сирі кульки

Спочатку в кухонному комбайні подрібніть пластівці та мигдаль на борошно, потім додайте банан, фініки та спеції для пряників. Добре перемішайте, щоб утворилася розсипчаста суміш, з якої в пальцях можна сформувати кульки завбільшки з волоський горіх. Нарешті, обваляйте їх в кокосовій стружці, яку ми приготували, змішавши кокосову стружку з тертою лимонною цедрою. Готово!

2. Фітнес-ванільні півмісяці

  • 250 г борошна спельти
  • 120 г меленого мигдалю
  • 90 г натурального підсолоджувача еритриту
  • 20 г тростинного цукру
  • 150 г кокосової олії
  • ванільний цукор для посипання (за бажанням)
Ванільні фітнес рулети

У великій мисці змішайте борошно, цукор, еритрит та мелений мигдаль. Замісити туге тісто і поставити його в холодильник на 20-30 хвилин, щоб воно ще краще підійшло. Завжди відривайте шматочок тіста з якого спочатку зробіть корж, а потім надайте йому форму рулету. Викладіть рулети на деко, застелене папером для випічки, і випікайте при температурі 150°C приблизно 20-25 хвилин (поки краї рулетів не стануть золотистими). Після випікання дати їм охолонути, і нарешті можна обваляти в ванільному цукрі.

3. Печиво з корицею

Для тіста нам потрібно:

Для глазурі з корицею нам потрібно:

  • трохи соку з одного лимона (або апельсина)
  • 50 г тростинного цукру
  • 2 ч.л. кориці
Печиво з корицею

У великій мисці збийте яйце, тростинний цукор, ванільні ароматизатори та вершкове масло кімнатної температури до утворення піни. Потім додайте борошно і замісіть круте тісто, яке відкладіть в холодильник.

Глазур з корицею дуже легко приготувати – змішайте цукор, лимонний сік, корицю та залиште на деякий час, щоб цукор трохи розчинився. Потім дістаньте тісто, розкачайте його в прямокутник і змастіть зверху глазур’ю. Згорнути рулетом, а потім нарізати кружечками товщиною приблизно 0,5 см. Викладіть кружечки на деко, застелене папером для випічки. Якщо глазур ще не застигла, можна намазати нею кружечки, складені на деку. Випікайте при 170°C протягом 10-12 хвилин, поки краї не стануть золотистими.

4. Бананові слойки з арахісовим маслом

Бананові слойки з арахісовим маслом

Наріжте банани кружечками завтовшки приблизно 1 см. Зверху ложкою викладіть арахісове масло (не надто багато, щоб воно не стікало). Полийте чорним шоколадом і посипте кокосовою стружкою або обсипкою. Поставити в холодильник для застигання мінімум на 30 хвилин. Вуаля! Що може бути простіше?

5. Фініки з сюрпризом

  • фініки без кісточок
  • білий шоколад
  • волоські горіхи
Фініки з сюрпризом

Відкриваємо фініки та наповнюємо їх розтопленим білим шоколадом (не переборщіть, адже фініки солодкі самі по собі). Потім покладіть всередину чверть волоського горіха і закрийте фініки. Готово!

Вас можуть зацікавити ці продукти:

6. Піца палички

Піца палички

Приготуйте основу згідно з інструкцією на упаковці протеїнової суміші pizza mix – змішайте воду з порошком, додайте сіль та сформуйте тісто, яке викладіть на деко в формі прямокутника. Поставте в розігріту до 250°C духовку на 8 хвилин. Дістаньте основу для піци, викладіть зверху решту інгредієнтів – сир, шинку, зелень і випікайте ще 2 хвилини. Зрештою, просто наріжте на палички. Смачного!

7. Протеїнові пряники

  • 300 г пшеничного борошна спельти
  • 1 пачка розпушувача
  • 1 ч. л. пряникових спецій
  • 30 г (1 мірна ложка) сироваткового протеїну Just Whey (зі смаком шоколадного молочного коктейлю)
  • 120 г меду
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г кокосової олії
  • яйце для глазурі
Протеїнові пряники

Спочатку змішайте борошно з розпушувачем, протеїновим порошком та пряниковими спеціями. Розтопіть вершкове масло та кокосову олію і додайте до борошняної суміші разом з яйцем та медом. Замісити пряникове тісто і поставити в холодильник на ніч або принаймні на годину. Потім розділіть тісто навпіл, розкачайте його та наріжте на маленькі пряники. Нарешті, викладіть пряники на деко, застелене папером для випічки, змастіть збитим яйцем і випікайте при 200°C протягом 5-10 хвилин.

8. Пудингові слойки

  • 250 мл молока
  • ½ пачки ванільного пудингу
  • 1 ст.л. сиропу агави
  • 1 листкове тісто
  • малинове (або інше) варення
  • яйце для глазурі
Пудингові слойки

Спочатку приготуйте ванільний пудинг за інструкцією. Потім листкове тісто розріжте на 16 рівних частин. Вісім з них наповніть чайною ложкою пудингу та ½ чайної ложки варення. Накрийте зверху рештою розрізаних шматочків тіста і притисніть краї виделкою, щоб створити обгортку. Викладіть на деко, змастіть яйцем і випікайте при 170°С приблизно 20-25 хвилин до золотистого відтінку.

9. Різдвяні кокосові кульки

Різдвяні кокосові кульки

Змішайте все разом і поставте в холодильник або морозильну камеру для застигання. Сформуйте із застиглої суміші кульки та покладіть всередину мигдаль. Дайте знову застигнути. Нарешті, кокосові кульки можна покрити шоколадом.

ПОРАДА: Ви також можете приготувати кокосове печиво, якщо поставите його в духовку при 150°C на 30-40 хвилин.

10. Шоколадно-сирний рулет з малиною

Для тіста нам потрібно:

  • 120 г простого борошна (цільнозернового/спельти)
  • 1 пачка розпушувача
  • 100 мл води
  • 4 яйця
  • 105 г чорного шоколаду
  • 85 г вершкового масла
  • 100 г тростинного цукру

Для начинки нам потрібно:

  • 330 г кисломолочного сиру
  • 35 г меду
  • 3-5 крапель ванільних ароматизаторів
  • 50 г тростинного цукру
  • 30 г сироватковий протеїн Just Whey (зі смаком ванільного морозива)
  • 200 г йогурту
  • заморожена малина (або інші фрукти)
  • додатково: 100 г чорного шоколаду та 10 г кокосової олії для шоколадної глазурі
Шоколадно-сирний рулет з малиною

Розтопити шоколад та вершкове масло в мікрохвильовці, додати цукор та перемішати. Окремо змішати яєчні білки. Жовтки вмішати в шоколад, потім додати борошно з розпушувачем і знову перемішати. Воду додаємо по мірі необхідності, але не переборщити, щоб тісто не було надто рідким (але й не надто густим, бо рулет буде ламатися при розгортанні). В кінці додаємо яєчні білки. Виливаємо на деко і випікаємо при 175°С протягом 10-15 хвилин.

Тепер приготуйте вершкову глазур в блендері, змішавши всі інгредієнти начинки (крім малини). Після випікання перекладаємо тісто на чисту тканину і повільно розгортаємо. Дайте йому охолонути. Коли тісто повністю охолоне, розкачуємо його, намазуємо сирною начинкою та посипаємо малиною. Поверніть тісто назад і дайте йому застигнути. На завершення рулет можна покрити шоколадом та подавати до столу.

Відео рецепт різдвяних ванільних рулетів, кокосових та протеїнових пряників:

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *