Зміст
Чекаєте на гостей або хочете перекусити здоровою їжею перед телевізором? Пропонуємо 3 смачні та поживні рецепти нутового хумусу, який можна їсти зі свіжими нарізаними овочами, хрусткою випічкою або улюбленими крекерами. Перейдімо до приготування!
- ХУМУС З БУРЯКОМ
Інгредієнти:
- 320 г нуту
- 180 г вареного буряка
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ст.л. оливкової олії першого віджиму
- 0,5 ст.л. кмину
- 0,5 ст.л. меленого коріандру
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- вода (за потреби)
Спосіб приготування:
Обсмажте кмин на сухій сковороді, поки не відчуєте його аромат. Потім зніміть сковороду з плити. Підготуйте блендер, додайте варений буряк, попередньо замочений на 1 день і промитий нут або нут у розсолі, часник, коріандр, сіль та оливкову олію. Перебийте блендером до однорідної маси. Потім додайте кмин, лимонний сік і чорний мелений перець. Знову збийте блендером. Посоліть, додайте лимонний сік або чорний перець за смаком і насолоджуйтеся!
2. ХУМУС З МАНГО ТА КАРІ
Інгредієнти:
- 250 г нуту
- 1 стигле манго
- 50 г пасти тахіні
- лимонний сік з 1 лимона
- 1 ч.л. меленого кмину
- 1 ч.л. куркуми
- ½ ч.л. солі
- ½ ч.л. порошку карі
- ½ ч.л. солодкої паприки
- оливкова олія за смаком
- вода (за потреби)
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Додайте в блендер попередньо замочений на 1 день і промитий нут або нут у розсолі, нарізане манго, пасту тахіні, лимонний сік і оливкову олію. Збийте все разом, доки не отримаєте однорідну кремоподібну суміш. Якщо здається, що вона загусла, то додайте трохи води. Насамкінець додайте до суміші кмин, куркуму, сіль, карі та порошок солодку паприку і ще раз збийте все разом. Посоліть, полийте оливковою олією та подавайте до столу!
3. ХУМУС З МОРКВОЮ ТА ІМБИРОМ
Інгредієнти:
- 300 г нуту
- 3 морквини середнього розміру
- 3 ст.л. пасти тахіні
- 3 ст.л. лимонного соку
- 2 зубчики давленого часнику
- 1 – 1 ½ ст.л. тертого імбиру
- 1 – 1 ½ ст.л. кленового сиропу
- вода (за потреби)
- 1 ст.л. солі
Спосіб приготування:
Моркву помийте, почистіть і тонко наріжте. Покладіть її в блендер разом з імбиром та часником і подрібніть до однорідної маси. Потім додайте попередньо замочений на 1 день і промитий нут або нут у розсолі, пасту тахіні, лимонний сік, кленовий сироп, сіль і ще раз збийте все разом. Спробуйте на смак і додайте солі, якщо хочете, щоб хумус був солонішим, або кленового сиропу, якщо хочете, щоб він був солодшим. Збийте все це ще трохи, і все готово! Смачного!
Сподіваємося, вам сподобалися всі 3 рецепти ніжного нутового хумусу, і ви вже знаєте, що приготувати для кіносеансу або для швидкого і корисного перекусу. Якщо вам сподобався рецепт, то не забудьте поділитися ним з друзями.
Додати коментар