Гарбузове лате зі спеціями – смачний вершковий напій із гарбуза та кокосового молока, який робить холодні осінні дні теплішими та приємнішими. Приготувати його в домашніх умовах може абсолютно будь-хто. Крім того, у вас напевно залишиться гарбузове пюре, яке можна використати для приготування інших смачних гарбузових страв, наприклад, гарбузового супу.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз для приготування пюре
- 300 мл кокосового молока (переважно тверда частина)
- 5 г кленового сиропу
- кориця за смаком
- 3 порції еспресо
- смакові краплі – лісовий горіх, ваніль
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спочатку приготуйте 3 порції еспресо та дайте їм охолонути. Потім можна приступати до приготування гарбузового пюре. Візьміть один невеликий гарбуз сорту Хоккайдо, розріжте його навпіл та вийміть нутрощі та насіння. Не викидайте насіння, ви можете висушити його в духовці, підсмажити на сковороді та використовувати як корисну закуску або інгредієнт для інших страв.
Розрізати обидві половинки гарбуза на менші частини та викласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати в духовці, розігрітій до 190 °C, приблизно 30 хвилин. Проткніть його виделкою, щоб перевірити, чи він став м’яким. Якщо ні, випікайте ще 10 хвилин. Після цього дістаньте його із духовки, дайте охолонути та можете приступати до приготування самого пюре. Зніміть шкірку із гарбуза, викладіть його м’якоть в миску та подрібніть ручним блендером до кашоподібної консистенції. Візьміть 100 г готового пюре. Це все, що вам знадобиться для цього рецепта. Решту зберігайте в холодильнику та використовуйте для іншого рецепта або для наступної порції гарбузового лате зі спеціями. Змішайте гарбузове пюре (100 г) із кокосовим молоком. Нарешті, влийте порції еспресо в цю суміш і знову добре перемішайте.
Додайте корицю, ароматизатори та кленовий сироп за смаком. Змішайте все разом, злегка підігрійте і все готово.
Прикрасити напій можна на власний розсуд. Ми використовували збите молоко, але він також чудово смакуватиме зі збитими вершками, посипаний корицею або тертим шоколадом.
Наша порада: якщо у вас залишилося гарбузове пюре, ви можете використати його для приготування гарбузових млинців із арахісовим кремом, вафель, булочок із корицею або гарбузового різотто.
Гарбузове лате зі спеціями асоціюється з осінню. І якщо ви хочете насолодитися ним без зайвої кількості цукру, яку зазвичай використовують в мережах кав’ярень, вам напевно сподобається наша версія із більш збалансованими інгредієнтами. Ви можете легко насолоджуватися напоєм, не виходячи з дому.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар