10 дивовижних рецептів з арахісовою пастою

10 дивовижних рецептів з арахісовою пастою

Завдяки своїй однорідній консистенції та дивовижному смаку арахісова паста є чудовим десертним інгредієнтом. Крім того, вона містить до 30% білка, корисні жири, клітковину, вітаміни та мінерали. Дивіться наші 10 рецептів з корисною арахісовою пастою. До того ж, ці рецепти легко та швидко готуються!

1. Медові оладки із арахісовою пастою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 180ºC та застелити форму для випікання папером для випічки.

2. У мисці розтопити мед та вершкове масло. Потім додаємо арахісову пасту, вівсяні пластівці та добре перемішуємо.

3. Викласти суміш в форму та рівномірно розподілити. Перекласти вівсяну суміш в підготовлену форму для випікання та розрівняти.

4. Випікати 10-20 хвилин до легкого золотистого кольору. Дати охолонути в формі, потім витягнути та нарізати квадратиками.

оладки із арахісовим маслом

2. Печиво із арахісовою пастою

Інгредієнти на 20 порцій печива:

  • ¼ склянки пшеничного борошна (або будь-якого іншого)
  • 50 г вершкового масла
  • чашка арахісової пасти (ми використовували арахісову пасту Crunchy, тому нам не довелося додавати більше шматочків горіхів)
  • яйце
  • чашка тростинного цукру або сиропу агави
  • розпушувач
  • кілька крапель ванільного екстракту
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 170ºC та підготувати форму для випікання, застеливши її пергаментом для випікання. 2. У 2 мисках змішати сухі (борошно + цукор + розпушувач + сіль) та вологі (розтоплене вершкове масло + арахісову пасту+ яйце + ванільний екстракт) інгредієнти. 3. Висипаємо суху суміш в одну миску та формуємо тверде тісто разом із рідкою сумішшю. 4. Відламати невеликі шматочки тіста, викласти їх на достатній відстані один від одного на формі та притиснути долонею або чашкою, щоб трохи сплюснути печиво. 5. Випікати 10-15 хвилин до золотистого кольору.

арахісове печиво

Ознайомтеся з нашими бестселерами:

3. Смузі із арахісовою пастою

Інгредієнти:

  • ½ банана
  • 1 ст.л. арахісової пасти
  • ½ ч. л. кориці
  • 2 ч.л. сиропу агави
  • 200 мл молока

Спосіб приготування:

1. Змішайте в блендері всі інгредієнти, крім молока, та додайте його в кінці, щоб уникнути утворення грудочок. 2. Вуаля, смузі готовий! Із ним чудово смакує шоколадний протеїновий бісквіт. Обов’язково спробуйте!

смузі із арахісового масла

4. Попкорн із арахісовою пастою

Інгредієнти:

  • солоний попкорн
  • 1 ст.л. тростинного цукру (за бажанням)
  • 1 ст.л. арахісової пасти
  • щіпка кориці

Спосіб приготування:

1. Покладіть пакет із попкорном в мікрохвильову піч на півхвилини, щоб він злегка розкрився. 2. Потім висипаємо попкорн в миску (пакет не викидаємо) та додаємо цукор, корицю та арахісову пасту. 3. Покладіть суміш назад в пакет, складіть відкриту частину кілька разів, щоб запобігти відкриванню, та знову поставте в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини.

рецепт арахісового попкорну - попкорн зі смаком арахісового масла

5. Карамельки із арахісової пасти

Інгредієнти:

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

1. Фініки без кісточок покласти в миску, залити окропом (або хоча б гарячою водою) та залишити на 15 хвилин для замочування. 2. Покласти фініки в блендер. Додаємо арахісову пасту, агаву та ваніль. Збиваємо до утворення липкої маси.

Карамельки із арахісовим маслом

6. Бон-бони із арахісової пасти

Інгредієнти для 10 бонбонів:

Приготування

1. Нарізати банани кружечками товщиною приблизно 2 см. Видовбати внутрішню частину кожного шматочка банана.

2. Наповнюємо банани джемом та змащуємо зверху арахісовою пастою. Викласти на тарілку або форму для випікання, щоб солодощі не прилипали.

3. Поставити в морозильну камеру на 2 години.

4. Коли арахісове масло застигне, обмазати бон-бони шоколадом кімнатної температури, який можна приготувати, розтопивши кокосову олію та шоколад. Знову ставимо в холодильник для застигання.

Бон-бони із арахісового масла

7. Морозиво “DREAMcream”

Інгредієнти:

  • 2 банана
  • 50 мл молока
  • 2 ст.л. арахісової пасти
  • Ванільний білковий бісквіт Super Cookie (або будь-який інший)

Приготування

1. Нарізати банани невеликими кружечками та поставити на ніч в морозильну камеру.

2. Заморожені банани збити блендером майже до пухкої суміші.

3. Дати бананам трохи розм’якнути та додати молоко. Знову збити блендером та викласти морозиво в тарілку або безпосередньо в герметичний контейнер.

4. Перемішати подрібнений бісквіт та арахісову пасту, яке також можна перемішати, або просто залишити зверху.

5. Залишити застигати на ніч або принаймні на чотири години. Перед подачею можна полити некалорійним шоколадним сиропом або посипати горіхами.

Морозиво "DREAMcream"

8. Яблучні кекси із арахісовою пастою

Інгредієнти:

  • 250 г борошна спельти (або будь-якого іншого)
  • 2 ст.л. арахісової пасти
  • 50 г розм’якшеного вершкового масла
  • 125 мл молока
  • 1 яйце
  • 2 яблука (1 нарізане та 1 натерте на тертці)
  • 12 г розпушувача
  • 125 г тростинного цукру або сиропу агави
  • 2 чайні ложки кориці

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 200 ° C та поставити формочки для кексів на плиту. 2. В більшій мисці змішати “вологі” інгредієнти, крім яблук.

Яблучні кекси із арахісовим маслом

9. 15-хвилинні ночі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Покладіть пластівці, молоко та чіа в ємність, що закривається, наприклад, в маленьку баночку, та добре перемішайте. 2. Ставимо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини (чим тепліше молоко, тим швидше розмочуються пластівці та насіння чіа). 3. Перемішати та залишити на 10 хвилин. В кінці додати решту інгредієнтів та добре перемішати. 4. Зверху можна додати фрукти.

рецепт із арахісовим маслом - арахісова вівсянка на ніч

10. Тістечка із арахісовою пастою

Інгредієнти:

  • 80 г борошна спельти або вівсяного борошна
  • 200 г чорного шоколаду із підвищеним вмістом какао
  • 2 яйця
  • 140 г вершкового масла
  • 65 г тростинного цукру
  • 1 ст.л. какао
  • арахісова паста

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 180ºC та застелити невелику форму для випікання пергаментним папером або змастити вершковим маслом чи кокосовою олією. 2. В мисці розчинити шоколад із кокосовою олією (або вершковим маслом), додати цукор та перемішати. Важливо дати суміші трохи охолонути. 3. Потім додаємо яйця, борошно та какао. Ретельно перемішуємо. 4. Виливаємо тісто в форму та поливаємо зверху арахісовою пастою. 5. Випікаємо 30-40 хвилин. Дати печиву охолонути перед тим, як нарізати або подавати до столу.

рецепт із арахісовим маслом - арахісове печиво

Сподіваємося, що вам сподобалися наші рецепти арахісового масла та ви обов’язково їх спробуєте. Якщо ви це зробите, не соромтеся ділитися своєю думкою та ідеями щодо цих смачних десертів у коментарях нижче. Якщо ця стаття виявилася корисною і вам сподобалася, поділіться нею із друзями.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *