Ви прихильник веганської дієти або просто хочете спробувати щось нове? Як щодо веганського сиру кешʼю, який просто тане на язиці? Досить балачок, давайте готувати!
Інгредієнти для однієї головки сиру:
- 125 г горіхів кешʼю
- 125 г картоплі (1 невеликий шматок)
- 100 мл води
- 75 мл води для приготування овочів та горіхів
- 60 г моркви (½ морквини)
- 1 ст.л. порошку агару (можна замінити порошком желатину для не-веганської версії сиру)
- 1 ч л солі
- ½ ч.л. солодкого перцю
- ½ ч.л. куркуми
- сік ½ лимона
- аерозольна кокосова олія
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Насамперед варимо у воді кеш’ю, нарізану картоплю та моркву. Варимо все це до тих пір, поки всі інгредієнти не стануть м’якими. Після відварювання зберігаємо 75 мл використаної води, а решту проціджуємо. Зварені інгредієнти та воду, що залишилася, кладемо в блендер, куди також додаємо сік лимона, сіль, перець та куркуму. Змішуємо все разом до отримання кремоподібної суміші.
Потім розчиняємо агар у 100 мл води в невеликій каструлі і даємо закипіти. Безперервно помішуємо і варимо приблизно 1-2 хвилини. Після приготування, додаємо цю агарову суміш до горіхової суміші і добре перемішайте, поки обидві суміші повністю не об’єднаються. Тим часом, готуємо форму для сиру або миску, збризкуємо її олією і виливаємо в неї підготовлену сирну суміш. Приготований таким чином сир залишаємо на ніч у холодильнику.
Якщо ви хочете натерти сир на тертці, то покладіть його в морозильну камеру на кілька годин. Ви можете використовувати сир у салаті, для піци або як закуску. Ви також можете насолоджуватися ним у солодкому вигляді зі свіжими фруктами та рисовим хлібом. Якщо зберігати сир в холодильнику, то ви можете насолоджуватися ним протягом усього тижня!
Поживна цінність | на 1 порцію (загалом 6 порцій) |
---|---|
Калорії | 142 |
Протеїни | 4,5 г |
Вуглеводи | 11 г |
Жири | 9,5 g |
Ми віримо, що вас зацікавив цей рецепт веганського сиру з кеш’ю, тому ви не тільки збережете його собі, але й поділитеся ним з друзями.
Додати коментар