Цей десерт – один із наших улюблених. Він поєднує в собі смачний ванільний бісквіт, який після випікання стає дуже пухким, із полуницею та збитими вершками. Якби ви могли описати рай для ваших смакових рецепторів, то цей вишуканий десерт міг би бути саме ним. Він чудово смакує з кавою, а також його можна включити до сніданку чи перекусу.
Інгредієнти для тіста:
- 180 г борошна з пшениці вищого ґатунку
- 100 г звичайного йогурту (1,5% жирності)
- 90 мл напівзнежиреного молока
- 70 г ксиліту
- 40 мл рапсової олії
- 30 г ванільного протеїну
- 2 яйця
- 1 з половиною ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ванільного екстракту
Інгредієнти для полуничної начинки:
- 300 г замороженої полуниці
- 40 г ксиліту
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- трішки води
Інгредієнти для крему:
- 250 г м’якого, нежирного кварку
- 200 г маскарпоне
- Ароматизовані краплі за смаком
Інгредієнти для прикраси:
- свіжа полуниця
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Змішайте борошно з розпушувачем, ксилітом та протеїновим порошком. Додайте яйця, олію, йогурт, ванільний екстракт та молоко й ретельно вимішайте тісто. Воно має бути рідкуватим, але не дуже. Наповніть тістом силіконову форму для кексів або окремі стаканчики приблизно на ⅔ та поставте їх в духовку, розігріту до 180 °C. Випікайте приблизно 20-25 хвилин.
Тим часом приготуйте полуничну начинку. Покладіть заморожену полуницю в каструлю та додайте трохи води (приблизно 4 столові ложки, за потреби додайте більше). Варіть на повільному вогні до розм’якшення. Згодом збиваємо блендером до однорідної консистенції та проціджуємо через сито. Знову довести полуницю до кипіння й додати ксиліт за смаком. Окремо розведіть кукурудзяний крохмаль в невеликій кількості води та додайте його до полуничної суміші. Тримаємо на плиті та постійно помішуємо до загустіння, а потім знімаємо з вогню.
Далі потрібно приготувати крем. Збиваємо в мисці кварк разом із маскарпоне та додаємо ароматизатори за смаком. На цьому ви наближаєтесь до фінішної прямої. Після того, як ваші кекси спечуться й охолонуть, чайною ложкою зробіть в них отвір. Наповніть отвір полуничною сумішшю та залийте кварковим кремом.
Якщо ви хочете, щоб вони виглядали красиво, використовуйте декоративну насадку для нанесення крему. Ложка функціонально підійде, але виглядає не так гарно. Залишилося лише прикрасити кекси подрібненою ліофілізованою полуницею та шматочками свіжої полуниці. І все. Можна подавати на стіл.
Таблиця харчової цінності | 1 кекс (всього 12) |
---|---|
Енергетична цінність | 214 ккал |
Білки | 9 г |
Вуглеводи | 16 г |
Жири | 12 г |
Клітковина | 3 г |
Якщо вас спокусило поєднання пухкого бісквіту, полуничної начинки та солодких збитих вершків, ви обов’язково повинні спробувати ці кекси.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар