Ви, напевно, вже знаєте, що ми дуже любимо екзотичні продукти та страви. І ми також знаємо, що вам подобається пробувати ці чудові рецепти. Неважливо, чи це тому, що ми готуємо їх для вас у більш здоровому варіанті, чи тому, що ви любите пробувати щось нове, чи тому, що ви просто вмієте цінувати хорошу їжу. Головне, щоб вам сподобалися рецепти, а ми були щиро вмотивовані створювати для вас нові. Цього разу ми пропонуємо вам традиційний мексиканський чилі кон карне з м’якою гостротою та ідеально збалансованою поживною цінністю.
Інгредієнти для чилі:
- 400 г нежирного свинячого/яловичого фаршу
- 400 г нарізаних кубиками консервованих помідорів
- 350 мл яловичого бульйону
- 120 г консервованої квасолі
- 50 г консервованої кукурудзи
- 1 велика біла цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. томатного пюре
- ½ квадрата чорного шоколаду
- 1 ч.л.солодкої паприки
- 1 ч.л. меленого кмину
- оливкова олія
- чорний мелений перець, сіль і порошок чилі за смаком
Інші інгредієнти:
- рис
- лайм
- коріандр
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Дрібно нарізану цибулю обсмажити на олії до напівпрозорості. Потім додати пропущений через прес часник, солодку паприку, мелений кмин, перець чилі, м’ясний фарш і смажити, періодично помішуючи, поки м’ясо не підрум’яниться. Додати томатне пюре, перемішати його з м’ясною сумішшю, а потім додати нарізані кубиками помідори та яловичий бульйон. Все ретельно перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 20 хвилин. Періодично помішувати. Потім додати квасолю, кукурудзу та тушкувати чилі ще 5-10 хвилин. Насамкінець приправити сіллю, чорним перцем та шматочком якісного чорного шоколаду. Чилі подається з рисом та свіжим коріандром. Перед подачею можна також додати зверху кілька крапель соку лайма. Смачного!
Віримо, що ви обов’язково спробуєте наш новий екзотичний рецепт чилі кон карне і незабаром порадуєте ним своїх близьких. Якщо вам сподобався рецепт, то не забудьте ним поділитися.
Додати коментар