Фітнес-рецепт: Соковитий курячий бургер з авокадо та йогуртовою заправкою

Фітнес-рецепт: Соковитий курячий бургер з авокадо та йогуртовою заправкою

Вам важко встояти перед гамбургерами та чізбургерами, які з’являються в меню фаст-фудів? Тоді зачекайте, доки ви не спробуєте цей домашній бургер, ви не захочете ніякого іншого. Основним інгредієнтом є куряча котлета, яка забезпечує високий вміст білка. Однак він також має смачну йогуртову заправку, авокадо, овочевий гарнір та м’яку булочку для завершення страви.

Для м’ясної котлети вам знадобиться:

  • 350 г курячого фаршу (можна використовувати інший фарш)
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • 1 жменя петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка копченої паприки
  • ½ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки меленого перцю
  • олія для обсмажування м’яса

Для йогуртової заправки вам знадобиться:

  • 100 г густого білого йогурту (ми використовуємо грецький білий йогурт 0% жирності)
  • 30 г кетчупу
  • 1 зубчик часнику
  • сіль та мелений перець за смаком

Для спреду з авокадо вам знадобиться:

  • 1 авокадо
  • лимонний сік за смаком
  • сіль та мелений перець за смаком

Інші інгредієнти:

  • 3 булочки для бургерів
  • 3 жмені свіжої руколи
  • 1 червона цибулина
  • 2 великих помідора
Соковитий курячий бургер з авокадо та йогуртовою заправкою - інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо м’ясну котлету. Змішайте фарш з яйцем, панірувальними сухарями, петрушкою, роздавленим часником, копченою паприкою, сіллю та перцем. Сформуйте з цієї суміші 3 котлетки. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії (в ідеалі – з розпилювачем) та обсмажуємо м’ясні котлети до золотистої скоринки з обох боків.

Коли м’ясо буде готове, почніть готувати заправку. Покладіть в миску йогурт, кетчуп, часник, сіль та перець за смаком і ретельно перемішайте. В іншій мисці розімніть авокадо, додайте лимонний сік, сіль та мелений перець за смаком. Вийде чудова зелена намазка. Далі можна починати готувати булочки для бургерів. Розріжте булочки вздовж навпіл (можна підсмажити їх на сковороді).

Після цього можна приступати до приготування бургерів. Нижню половину намажте йогуртовою заправкою, верхню – спредом з авокадо. Далі на дно кладемо жменю руколи, зверху м’ясо, потім кілька скибочок помідора, кілька кілець цибулі та накриваємо верхньою частиною булочки, намащеною спредом з авокадо. І все готово. Так само робимо з іншими бургерами.

Наша порада: якщо ви хочете, щоб при подачі бургер встояв, а не розвалився, як будиночок з карт, встроміть шпажку в середину бургера.

Соковитий курячий бургер з авокадо та йогуртовою заправкою

Харчова цінність

1 порція (всього 3 порції)

Енергетична цінність619 ккал
Протеїни37г
Вуглеводи58г
Жири25г
Клітковина

Бургер не завжди повинен мати форму ультраобробленої страви з фаст-фуду. Якщо приготувати його вдома з корисних інгредієнтів, він може стати звичайною частиною здорового раціону. А влітку ви навіть можете приготувати його на грилі.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *