Хто не любить знаменитий горіхово-шоколадний крем, який ми намазували на млинці та тістечка, коли були маленькими. Але якщо ви стежите за тим, що їсте, то, напевно, знаєте, що його склад не зовсім ідеальний. Він містить багато цукру. Сьогодні ми вирішили приготувати більш здорову альтернативу, яка сподобається навіть веганам.
Нам знадобиться:
- 200г фундука
- 80г високоякісного чорного шоколаду (ми використовували шоколадні дропси)
- 15 г кокосової олії
- 10 г какао
- щіпка солі
- кілька крапель ванільних дропсів
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Порядок дій:
Для початку підготуйте фундук. Рівномірно розподіліть їх на деку, застеленому папером для випічки.
Ставимо їх у розігріту до 180 °C духовку і випікаємо 8-10 хвилин, поки шкірка не стане золотисто-коричневою. Під час випікання за горіхами потрібно стежити, вони можуть швидко підгоріти. Після того, як вони як слід пропечуться, дістаньте їх з духовки і дайте їм охолонути.
Потім розтопіть шоколад у меншій каструлі з кокосовою олією.
Даємо суміші охолонути, а тим часом починаємо блендерувати остиглі горіхи. Якщо хочете, щоб намазка вийшла солодшою, заздалегідь очистіть горіхи від лушпиння. Просто викладіть їх на чистий рушник і промийте. Це допоможе зняти шкірку. Потім потрібно використати якомога потужніший блендер, щоб перетворити горіхи на однорідне масло. Це може зайняти 4-10 хвилин. Бажано робити короткі перерви, щоб блендер не перегрівався.
Додайте розтоплений шоколад, дрібку солі, какао та кілька крапель ванільних дропсів до горіхової суміші. Збийте блендером на повільній швидкості, щоб об’єднати всі інгредієнти. Готовий горіховий крем перекладіть у скляний контейнер, що закривається, і дайте йому охолонути, перш ніж закупорювати.
Наша порада: зберігати крем бажано в холодильнику, де він застигне і зберігатиметься кілька тижнів. При кімнатній температурі він злегка розтікається і чудово тане на теплих млинцях чи каші.
Поживна цінність | На 100 г |
---|---|
Енергетична цінність | 632 ккал |
Білки | 13 г |
Вуглеводи | 11 г |
Жири | 58 г |
Волокно | 7 г |
Цей домашній горіховий крем чудово смакує з випічкою, кашами, в десертах та інших ласощах. Але ви не зможете втриматися, щоб не скуштувати його ложкою прямо з банки.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначаючи їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар