Горіхові пасти – основа кухні кожного фітнес-ентузіаста, і саме тому ми впевнені, що фісташкова паста у вас є вдома. З цієї пасти ми приготуємо смачний та нетрадиційний фісташковий десерт. Фісташки багаті на білки та містять менше жирів, ніж інші види горіхів. Ми використаємо їх для приготування тіста та крему в рецепті, а також для прикраси. Любителі фісташок неодмінно отримають свій власний рецепт, спробуйте та скуштуйте його!
Для тіста:
- 60 г цільнозернового борошна спельти
- 50 г несолоних фісташок
- 40 г еритриту
- 50 мл молока
- 50 мл води
- 2 яйця
- 2 ч.л розпушувача
Для крему:
- 250 г рікоти
- 30 г фісташкової пасти
- 15 г ванільного протеїну
- сік з ½ лимона
- підсолоджування відповідно до смаку
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків та змішуємо їх до твердої маси. Жовтки змішати з еритритом та водою. Збиваємо суміш до утворення піни. Поступово додайте до неї борошно, молоко та мелені фісташки. Всипте масу в підготовлену суміш. Вилити тісто в середню 20-сантиметрову форму та випікати при температурі 180°C приблизно 20 хвилин.
Поки тісто випікається, приготуйте фісташковий крем з рікотою. Змішайте всі інгредієнти, такі як рікота, фісташкову пасту, білок, лимонний сік та трохи підсолоджувача до однорідної маси. Якщо крем занадто густий, можна додати трохи молока. Приготовлений крем викладаємо на випечене тісто та залишаємо застигати в холодильнику щонайменше на 60 хвилин. Перед подачею можна прикрасити торт шматочками фісташок. Смачного!
Скуштуєте цей фісташковий торт з рікотою, фісташковим маслом та протеїном? Як ви використовуєте фісташкову пасту на кухні? Поділіться з нами своїми порадами щодо смаколиків з горіхового масла в коментарях. Якщо цей рецепт вас надихнув, поділіться з друзями та підтримайте його лайком.
Додати коментар