Солодкий десерт під назвою пахлава є невід’ємною частиною кожної пекарні в Болгарії, Греції та Туреччині. Ви обов’язково повинні його спробувати, і саме тому ми дуже раді нашому новому рецепту! Тепер ви можете приготувати фісташкову пахлаву з волоськими горіхами вдома! Її несподівано просте приготування та неймовірний смак спонукали нас придумати цей рецепт. А той факт, що він підходить і для веганів, лише підтверджує його геніальність. Тож без зайвих слів, давайте зануримося в нього з головою.
Інгредієнти:
- 1 упаковка цільнозернового тіста філо (пахлава)
- 200 г волоських горіхів
- 100 мл лляної олії
- 100 г фісташкової пасти
- аерозольна кокосова олія
Інгредієнти для сиропу:
- 500 мл води
- 250 мл кленового сиропу
- 150 г еритриту
- 2 упаковки ванільного порошку
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Насамперед подрібнюємо горіхи на борошно. Підготуйте кругле деко для випікання пахлави та збризніть його кокосовою олією. Виріжте тісто за формою дека, але не викидайте обрізки, бо вони знадобляться для внутрішніх шарів. Покладіть перший пласт тіста на дно листа, збризніть його кокосовою олією і рівномірно розподіліть пензликом 1 ст.л. лляної олії. Повторіть процес з іншими 3-4 листами тіста. Згодом на нашаровані листи, змащені кокосовою та лляною олією, рівномірно розподіліть 1 ст.л. фісташкової пасти, а зверху посипте тонким шаром мелених горіхів. Потім додайте ще один шар і повторіть весь процес, поки не закінчаться горіхи і фісташкове масло. Закінчіть викладання 3-4 шарами, які змастіть тільки кокосовою та лляною олією, так само, як ви це робили на нижньому шарі. Гострим ножем розріжте пахлаву на 50 невеликих шматочків.
Збризніть верхній шар оливковою олією і полийте на нього 2-3 ложки лляної олії. Розігрійте духовку до 150 ℃ і випікайте пахлаву приблизно 40-50 хвилин. Коли пахлава буде готова, дістаньте її з духовки і дайте охолонути. Тепер настав час приготувати сироп. У невелику каструлю додайте кленовий сироп, воду та еритрит і залиште все разом варитися приблизно на 30 хвилин. Насамкінець додайте ваніль і добре перемішайте. Гарячий сироп рівномірно вилийте на остиглу пахлаву. Прикрасьте кожен шматочок фісташковою пастою і насінням конопель. Дайте пахлаві охолонути і відпочити, щоб вона добре ввібрала сироп. Потім зберігайте в холодильнику. Подавайте і насолоджуйтеся кожним шматочком!
Насолоджуйтесь традиційним десертом, який підходить для веганів – пахлавою з волоськими горіхами. Поділіться рецептом зі своїми близькими та повідомте нам, чи вам сподобався цей смаколик.
Додати коментар