Зміст
Протеїн – важливий компонент у процесі нарощування та відновлення м’язової маси. Крім того, він також має чудову здатність насичувати. Протеїновий порошок – це недорогий і простий спосіб поповнити запаси протеїну протягом дня. Але якщо ви втомилися від споживання протеїнових напоїв і хочете спробувати щось нове, то спробуйте однин з цих 6 протеїнових перекусів, що поповнять запаси протеїну у ваших м’язах.
1. Чіа-пудинг
На 1-2 порції вам знадобиться:
- стиглий банан
- 2 ст.л. протеїну (наприклад True Whey)
- 250 мл молока (мигдальне, рисове, кокосове або будь-яке інше)
- 2 ч.л. насіння чіа
Як його приготувати?
У блендері змішайте банан з протеїном і молоком. Потім перелийте в склянку і добре перемішайте з насінням чіа. Поставте в холодильник для застигання щонайменше на 3 години. Пудинг можна їсти або прикрасити улюбленими фруктами перед вживанням.
2. Протеїнове морозиво в чашці
Нам потрібно:
- 250 мл мигдалевого або будь-якого іншого молока
- 1 мірна ложка протеїну (ми використовували True Whey зі смаком білого шоколаду)
- кілька кружечків замороженого банана (за бажанням)
Як його приготувати?
Змішайте всі інгредієнти разом. Якщо ви віддаєте перевагу більш густій консистенції, то використовуйте менше молока, і навпаки. Поставте в холодильник приблизно на годину, а потім їжте. Зверху можна додати ще чорного шоколаду, мигдалю або фруктів. Смачного!
3. Бананово-горіхова вівсянка
Нам потрібно:
- 2 жмені вівсяних пластівців
- нарізаний шматочками банан
- 1 мірна ложка ванільного протеїну
- 2 столові ложки подрібнених волоських горіхів
- 1 склянка (250 мл) води
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Як її приготувати?
Налийте воду в миску, додайте вівсяні пластівці і поставте в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини. Добре перемішати і дати охолонути кілька хвилин. Додайте протеїн, банани, горіхи і добре перемішайте. Готово!
4. Шоколадні кульки
Нам потрібно:
- 8 фініків без кісточок
- 1 мірна ложка протеїну
- 2 ст.л. арахісової пасти (однорідної)
- ¼ склянки дрібно нарізаного арахісу (або інших горіхів)
- 1 склянка молока
- 4 ч.л. сиропу агави
- 2 ч.л. какао
Як їх приготувати?
У блендері змішайте фініки, протеїн, молоко, арахісову пасту, сироп агави, какао та половину горіхів. Суміш має бути злегка липкою, щоб з неї можна було добре сформувати кульки. Якщо суміш занадто суха, то додайте ще трохи фініків. І навпаки, якщо суміш занадто м’яка, то додайте арахіс або протеїновий порошок. Сформовані кульки можна їсти або обваляти в кокосовій стружці чи какао.
5. Чорничні панкейки
Для 3 панкейків нам знадобиться:
- 2 яйця
- 1 мірна ложка протеїну
- 2 ч.л. вівсяних висівок
- жменя чорниці
Як їх приготувати?
Добре перемішайте всі інгредієнти, потім збризніть сковорідку олією і поставте плиту на невеликий вогонь. Наповніть тістом приблизно чверть ополоника і вилийте його на гарячу сковороду. Випікайте, поки на поверхні не утворяться маленькі бульбашки, потім переверніть панкейк і випікайте з іншого боку ще близько двох хвилин. Готово!
6. Мигдалево-яблучні пікантні мафіни
На 12 мафінів вам знадобиться:
- 2 чашки (чашка = 250 мл) мигдалевого борошна
- 5 мірних ложок протеїну
- 4 яйця
- чашка несолодкого яблучного соку/яблучного пюре
- ½ невеликого шматочка вершкового масла
- 1 ч.л. кориці
- 1 ч. л. гвоздики
- 2 ч.л. розпушувача
Розігрійте духовку до 180°C. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з рештою інгредієнтів у мисці. Викладіть паперові форми для мафінів на деко і вилийте тісто приблизно на 3/4 висоти мафіну. Поставте деко в духовку і випікайте приблизно 12 хвилин.
Ми впевнені, що один з цих рецептів припав вам до душі і порадує не тільки ваші м’язи, але й смакові рецептори. Якщо вам сподобалася стаття, то, будь ласка, підтримайте її, поділившись нею.
Додати коментар