Зміст
У цій статті ми пропонуємо 3 прості рецепти приготування домашніх протеїнових батончиків. Їхня перевага в тому, що вони не містять консервантів і не пересипані паленим цукром. Такий домашній протеїновий батончик є більш економною версією покупного, містить більше поживних речовин і позитивно впливає на нарощування м’язової маси або загальне фізичне здоров’я. Достатньо лише трохи вправності та креативу, і веселий протеїновий батончик готовий.
1. Шоколадні протеїнові батончики
Для 8-ми штук нам знадобиться:
- 1 склянка мигдалевої пасти
- 3 столові ложки мигдалевого молока (несолодкого)
- 1/4 склянки сиропу агави (або меду)
- 1 столова ложка какао-порошку
- 4 мірні ложки протеїну True Whey (зі смаком шоколаду)
- 1/2 склянки мелених вівсяних пластівців
- 1/4 склянки шоколаду з високим вмістом какао (або шоколадної стружки)
Спосіб приготування:
1. Почати зі змішування всіх рідких інгредієнтів (мигдалевої пасти, молока та сиропу) 2. Додати сухі інгредієнти (какао, протеїн, вівсяні пластівці та шматочки шоколаду) і добре перемішати. 3. Сформувати тісто, консистенція якого має бути схожа на тісто для печива. 4. Потім взяти форму, розміром приблизно 8х8 см, яку ми застелимо папером для випічки, і викласти тісто на дно форми. 5. Поставити форму в холодильник на 30 хвилин. 6. Нарешті, нарізати і зберігати в герметичній коробці або харчовому пакеті на блискавці в холодильнику або морозильній камері.
поживна цінність одного домашнього батончика: 117 калорій, 6,9 г протеїну, 16,1 г вуглеводів і 3,6 г жирів.
2. Домашні протеїнові батончики з фруктами
Інгредієнти:
- 1 склянка сухофруктів
- 1 склянка гарячої води
- 1/2 склянки вівсяних пластівців
- 1 склянка ванільного протеїну
- 3 столові ложки знежиреного молока
- 2 чайні ложки дрібно натертої цедри лимона або апельсина
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
1. Підготувати тарілку або скляний контейнер Дженса і застелити його папером для випічки або збризнути кокосовою олією. 2. У невеликій мисці змішати сухофрукти з водою. Дати фруктам настоятися до м’якості (близько 5-10 хвилин). Злити воду і висушити фрукти рушником. 3. Змішати вівсяні пластівці з фруктами, протеїном, молоком і лимонною цедрою. Перемішувати суміш на повільній швидкості, поки фрукти не будуть дрібно нарізані, а суміш не почне збиратися на стінках миски. 4. Перекласти тісто на підготовлену тарілку і рівномірно притиснути лопаткою. Зверху покласти папір для випічки. 5. Насамкінець поставити в холодильник приблизно на 30-60 хвилин, після чого перекласти масу на стіл і розрізати на 6 частин.
Поживна цінність одного домашнього протеїнового батончика: 252 калорії, 17 г протеїну, 41 г вуглеводів, 3 г жирів, 41 г клітковини.
3. Журавлинно-апельсинові протеїнові батончики
Інгредієнти:
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 1/2 склянка арахісової пасти
- 1 і 1/3 склянки знежиреного молока
- 1 і 1/3 склянки ванільного протеїну
- 2 чайні ложки тертої апельсинової цедри
- 1/3 склянки сушеної журавлини
Спосіб приготування:
1. Підготувати широку сковороду з антипригарною поверхнею, тарілку або склянку Єнса, яку слід застелити папером для випічки. 2. Вівсяні пластівці можна подрібнити на дрібний порошок, а можна і не подрібнювати. 3. Потім додати вершкове масло та молоко і перемішати до однорідної маси. Додати протеїн і ще раз добре перемішати. 4. Перекласти тісто на підготовлену тарілку і рівномірно притиснути його до дна лопаткою. Покласти на поверхню папір для випічки. 5. Дати суміші застигнути в холоді протягом ночі. 6. За допомогою лопатки дістати суміш і перекласти її на стіл. Зрештою, розрізати на 8 батончиків.
Поживна цінність одного домашнього протеїнового батончика: 234 калорії, 20 г протеїну, 15 г вуглеводів, 5 г цукру, 11 г жирів, 3 г клітковини.
Ви також можете покращити свій домашній протеїновий батончик, поливши його гарячим шоколадом з високим вмістом какао або звичайним білим йогуртом. Протеїнові батончики точно додадуть вам енергії, тому їх слід вживати після силових тренувань або як перекус протягом дня.
А ви спробуєте якийсь із цих рецептів? Звичайно, ми будемо раді, якщо ви підтримаєте статтю, поділившись нею.
Додати коментар