Зміст
Шукаєте смачні фітнес-рецепти або любите пробувати нові десерти, сніданки та протеїнові перекуси? Ознайомтеся з нашими 10-ма найкрасивішими та найсмачнішими рецептами протеїнових закусок і сніданків, які ви неодмінно повинні спробувати. Приготувати рецепти з цього списку дуже просто, і з ними впорається навіть абсолютний новачок на кухні. Досить балачок, подивімося на них!
1. Протеїнові млинці
Протеїнові млинці з нашої протеїнової суміші готуються не зовсім за рецептом, вказаним на упаковці, а дещо “по-американськи”. Таку характеристику вони отримали завдяки тому, що тісто у них трохи щільніше.
Для американських протеїнових млинців нам знадобиться:
- 10 мірних ложок протеїнової суміші для млинців
- 600 мл молока ( знежирене, рисове, кокосове або будь-який інший варіант)
- дрібка кориці або лимонної цедри
- для прикраси фрукти або горіхова паста
Спосіб приготування:
- Розмішати протеїнову суміш для млинців у молоці
- На сковороду додати 1/2 столової ложки олії
- Випікати млинці до золотистого кольору з обох боків.
- Вуаля! Можна прикрашати і їсти!
2. Протеїновий пудинг
Для протеїнового пудингу нам знадобиться:
- 2 мірні ложки протеїнового пудингу
- 300 мл молока
Спосіб приготування:
- У шейкер налити молоко і додати 2 мірні ложки пудингу.
- Змішувати в шейкері близько 30 секунд.
- Вуаля! Пудинг готовий! Можна розлити його по чашках і прикрасити фруктами або сиропом агави.
3. Вершковий чіа-пудинг зі смаком малини
Нам потрібно:
- 1,5 склянки молока
- 5 столових ложок насіння чіа
- 4 столові ложки грецького йогурту
- кілька ароматизованих крапель (ми використовували малинові)
- фрукти на ваш смак (багато, багато фруктів)
Спосіб приготування:
- Налити молоко в герметичну банку, додати насіння чіа і закрити банку.
- Через деякий час добре перемішати суміш. Повторювати приблизно щохвилини (загалом 5 разів).
- Поставити пудинг в холодильник на 15-20 хвилин.
- Насамкінець додати кілька ароматизованих крапель і чергувати шари пудингу з грецьким йогуртом та фруктами. Смачного!
4. Веганські кульки з тіста для печива
Нам потрібно:
- 100 г вівса (перемеленого на вівсяне борошно)
- 3 столові ложки арахісової пасти (гладкої)
- 2 столові ложки сиропу агави
- шоколадна крихта
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
- Покласти мелений овес, арахісову пасту і сироп агави в кухонний міксер і перемішати до утворення тугого тіста.
- Перекласти тісто в більшу миску і додати шоколадну крихту. Ретельно перемішати.
- За допомогою рук і ложки скачати кульки.
- Поставити на деякий час у холодильник або насолоджуватися одразу. Смакота!
5. Протеїнові сирні кекси
Інгредієнти для кексів:
- 100 г вівса
- 50 г фініків
- 50 г волоських горіхів
- 1 столова ложка води
Покласти всі інгредієнти в кухонний міксер і перемішати. Викласти суміш у формочки для кексів. Поставити в холодильник.
Інгредієнти для фруктового крему:
- 125 г кисломолочного сиру
- 50 г заморожених лісових ягід
- 2 столові ложки сиропу агави
- 2 столові ложки грецького йогурту
Знову покласти всі інгредієнти в кухонний міксер, але спробувати зробити крем густішим. Рівномірно розподілити його на кекси, які трохи застигли в холодильнику.
Інгредієнти для протеїнового крему:
- 125 г кисломолочного сиру
- 1/2 мірної ложки протеїну True Whey (ми використовували білий шоколад зі смаком малини)
- 1 столова ложка грецького йогурту
Повторити процес і зробити протеїновий крем. Рівномірно викласти протеїновий крем поверх фруктового. Поставити в холодильник принаймні на 1,5 години. Смачного!
6. Веганські різдвяні пряники
Нам потрібно:
- 120 г борошна спельти (або будь-якого іншого)
- 3 столові ложки мигдалевої пасти
- 3 столові ложки сиропу агави
- 3 столові ложки соєвого молока (чи будь-якого іншого)
- 2 чайні ложки розпушувача для випічки
- 1,5 столові ложки спецій для пряників
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти разом, щоб вийшло круте тісто.
- Розкачати тісто і вирізати формочками.
- Викласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати в розігрітій духовці при 150 °C протягом 20 хвилин.
7. Паста з мигдалю та какао
Нам потрібно:
- 2 столові ложки мигдалевої пасти
- 1 чайна ложка меду
- 1 чайна ложка какао
- дрібка кориці
Спосіб приготування:
Змішати всі інгредієнти, щоб приготувати смачну пасту. Можна приготувати більше і зберегти частину в гарному герметичному контейнері.
8. Шоколадні протеїнові млинці
Нам потрібно:
- 2 мірні ложки протеїнової суміші для млинців – зі смаком шоколаду
- 100 мл молока
- фрукти для прикраси
Спосіб приготування:
- Розмішати протеїнову суміш для млинців у молоці
- На сковороду капнути ½ столової ложки олії
- Випікати млинці класичним способом з обох боків до золотистого кольору
9. Фруктовий протеїновий пудинг
Нам потрібно:
- 1 мірна ложка протеїнового пудингу (ми використовували зі смаком ванілі та чорниці)
- 150 мл знежиреного молока
- заморожені фрукти
- за бажанням: трохи насіння чіа
- низькокалорійний солодкий сироп для прикраси (ми використовували полуничний)
Спосіб приготування:
- Змішати велику ложку протеїнового пудингу з молоком в шейкері. Можна додати трохи насіння чіа та струсити кілька разів.
- На дно викласти шар будь-яких заморожених фруктів, а потім наш підготовлений пудинг. Повторити шари кілька разів.
- На завершення прикрасити фруктами та низькокалорійним солодким сиропом. Смачного!
10. Протеїновий чизкейк
Перед тим, як приступити до приготування чізкейку, потрібно покласти горіхи кеш’ю в гарячу воду на ніч або хоча б на годину.
Для шару з кеш’ю нам знадобиться:
- 10 фініків
- ½ склянки волоських горіхів
- ½ склянки горіхів кеш’ю
- 2 столові ложки какао
Покласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або міксер і перемішати до утворення однорідної маси. Викласти у форму, вистелену папером для випічки та злегка змащену кокосовою олією з боків. Поставити в холодильник.
Для фруктового шару нам знадобиться:
- 1 склянка заморожених фруктів
- ½ мірної ложки протеїну True Whey (ми використовували зі смаком білого шоколаду та малини)
- 1 столова ложка сиропу агави
Знову перемішати все до однорідності і викласти на основу чизкейка.
Для шару чизкейку нам знадобиться:
- 2 склянки горіхів кеш’ю (замочених)
- 1 чайна ложка ванілі
- 1 чайна ложка лимонної цедри
- 4 столові ложки сиропу агави
- ½ склянки соєвого молока
- 1 чайна ложка кокосової олії
Кроки ті ж самі. Після того, як ми змішали всі інгредієнти до однорідного крему, слід викласти його на фруктовий шар. Поставити чизкейк у морозильну камеру щонайменше на 2 години.
Як вам наші красиві та смачні рецепти? Спробуєте їх приготувати? Якщо вони вам сподобалися, то підтримайте статтю, поділившись нею.
Додати коментар