Не потрібно боятися дріжджового тіста. Незважаючи на те, що приготування може здатися складним, з ним може впоратися будь-хто. Коли воно досягне ідеальної консистенції, все, що вам потрібно зробити, – це вирізати форми желейних пончиків і випекти їх. А вже потім вирішувати, як їх прикрасити. Ми зупинили свій вибір на поєднанні сирного крему та полуничного джему.
Інгредієнти для тіста:
- 150 г борошна зі спельти вищого ґатунку (+ 20 г для обвалювання)
- 120 мл напівзнежиреного молока
- 50 г цільнозернового борошна зі спельти
- 35 г тростинного цукру
- 30 г масла Ґхі
- 1 ч л сухих дріжджів
- дрібка солі
Інгредієнти для завершального штриха:
- 150 г знежиреного домашнього сиру
- 30 г ванільного протеїнового порошку
- 4 ст л полуничного джему Jammy Spread
- 1 ст л ріпакової олії
- 10 г цукрової пудри для посипки
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почніть з приготування тіста. Змішайте 150 г борошна зі спельти вищого ґатунку з 50 г цільнозернового борошна зі спельти, 30 г тростинного цукру і дрібкою солі. Нагрійте молоко, але стежте, щоб воно не було надто гарячим. Додайте решту 5 г цукру, сухі дріжджі та залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Потім додайте їх до борошняної суміші, введіть розм’якшене масло Ґхі і замісіть однорідне тісто. Ідеальна консистенція буде досягнута, коли ви побачите, що на тісті утворюються бульбашки. Якщо під час замішування у вас болять руки, то можна скористатися міксером з гаком для тіста. Готове тісто залиште в мисці, накрийте вологою ганчіркою і поставте в тепле місце підніматися приблизно на годину.
Тісто, що піднялося, розкачайте на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 2 см і за допомогою круглої формочки або склянки виріжте невеликі кружечки.
Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на нього кружечки, залишаючи між ними достатньо місця. Після того, як вони опиняться на деку, дайте їм підніматися ще 30 хвилин, потім змастіть їх олією і випікайте приблизно 15 хвилин до золотистої скоринки, при температурі 180°C. Коли вони будуть готові, дайте їм охолонути.
Тепер ви наближаєтеся до фінішу. Збийте сир з протеїновим порошком і прикрасьте готові желейні пончики цим кремом та полуничним джемом Jammy Spread . Наостанок посипте все цукровою пудрою.
Ознайомтеся з нашими бестселерами:
Поживна цінність | 1 пончик (всього 9 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 172 ккал |
Протеїни | 8 г |
Вуглеводи | 21 г |
Жири | 6 г |
Клітковина | 1 г |
Коли ви дійдете до цього моменту, ніщо не зможе зупинити вас від першого укусу. А потім, можливо, зробите ще кілька. Ну, що скажете? Спробуєте ці пончики?
Не соромтеся ділитися своїми шедеврами з нами в соціальних мережах, використовуючи хештег #gymbeamua.
Додати коментар