Фітнес-рецепт: Великодня шпинатна начинка

Фітнес-рецепт: Великодня шпинатна начинка

Без чого не обійдеться великодній стіл? Безумовно, без пікантної начинки, насиченої протеїном. У нашому рецепті ми додали куряче м’ясо до яєць, щоб забезпечити додаткову порцію протеїну. Шпинат не лише додає кольору, але й підсилює загальний смак страви. Так, нею можна насолоджуватися як самостійно, так і в складі більш складних страв.

Інгредієнти:

  • 200 мл напівжирного молока
  • 80 г молодого шпинату
  • 6 старих цільнозернових булок
  • 5 яєць
  • 4 зубчики часнику
  • 1 упаковка курячих грудок
  • 1 цибулина
  • 1 жменя петрушки
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. майорану
  • аерозольна олія для змащування форми для випікання
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком
Великодня шпинатна начинка - інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Почніть з того, що наріжте старі сухі булочки на невеликі кубики. Потім обсмажте одну дрібно нарізану цибулину до прозорості на оливковій олії, додайте нарізаний часник, майоран і продовжуйте пасерувати ще трохи. Насамкінець, додайте курячі грудки з упаковки (тільки тверду частину, зливаючи рідину), молодий шпинат, подрібнену петрушку, ретельно перемішайте все на сковороді, підігрійте та посоліть і поперчіть за потреби. Зрештою, зніміть сковороду з вогню.

Великодня шпинатна начинка - приготування

У великій мисці змішайте хлібні кубики з молоком і дайте їм добре розмокнути. Потім додайте збиті яйця, готову та охолоджену шпинатно-м’ясну суміш і ретельно все перемішайте. Після цього викладіть суміш у меншу форму для випікання, збризнуту олією, і розрівняйте поверхню.

Пасхальна шпинатна начинка - перед випіканням

Насамкінець випікайте її в духовці, розігрітій до 180 °C, приблизно 30 хвилин. Ви знатимете, що вона готова, коли начинка матиме гарну золотисту поверхню. Після випікання дайте їй трохи охолонути, а потім можна нарізати і подавати до столу.

Пасхальна шпинатна начинка

Ознайомтеся з нашими бестселерами:

Поживна цінність

1 порція (всього 6 порцій)

Енергетична цінність288 ккал
Протеїни18 г
Вуглеводи31 г
Жири9 г
Клітковина5.5 г

Якщо ви шукаєте смачну та протеїнову Великодню страву, то вам обов’язково потрібно спробувати цю начинку.

Не соромтеся і діліться своїми шедеврами з нами в соціальних мережах, використовуючи хештег #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *