Ви теж любите якісні овочеві бургери? Тоді вам обов’язково варто спробувати наш фітнес рецепт вегетаріанського бургера з булочкою зі спельти та нутовим млинцем, яким можна грішити навіть тоді, коли у вас не розвантажувальний день. Приходьте та скуштуйте його разом з нами!
Для булочок нам потрібні:
- 200 г борошна зі спельти
- 180 мл молока
- 100 г цільнозернового борошна зі спельти
- 40 г вершкового масла
- 20 г тростинного цукру
- 1 яйце + жовток для змащування поверхні
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- ½ чайної ложки солі
- спрей з оливковою олією
- мак для покриття
Процес приготування булочок:
Насамперед в тепле молоко всипаємо сухі дріжджі разом із 10 г цукру, перемішуємо та залишаємо бродити на 5 хвилин. Тим часом змішуємо борошно з 10 г цукру, сіллю, додаємо закваску, яйце та нарізане невеликими шматочками вершкове масло кімнатної температури. Ретельно перемішуємо, накриваємо чистою тканиною і залишаємо підніматися в теплому місці.
Дайте тісту піднятися, перекладіть його на присипану борошном робочу поверхню, розріжте на 7 рівних частин та сформуйте з них булочки. Щоб досягти ідеальної форми булочки, сформуйте тісто у вигляді млинця, загорніть краї всередину, щоб вийшла кругла форма, і переверніть тісто догори дном. Загнуті краї сформують дно булочки. Викладіть сформовані булочки на деко, застелене папером для випічки, і залиште ще на 15 хвилин.
Потім змащуємо поверхню булочки жовтком, який ми змішали з невеликою кількістю олії. Потім посипаємо маком та випікаємо до золотистої скоринки при температурі 180°С приблизно 15-20 хвилин.
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Для нутових млинців нам знадобиться:
- 240 г нуту (1 банка)
- 100 г кабачків (1 невеликий шматочок)
- 40 г пасти кеш’ю
- 30 г в’ялених помідорів
- 30 г борошна спельти
- 2 зубчики часнику
- 1 цибулина середнього розміру
- ½ чайної ложки чорного меленого перцю
- ½ чайної ложки меленої паприки
- ½ чайної ложки меленого кмину
- жменю свіжої зелені (коріандр, петрушка)
- сіль за смаком
- спрей з оливковою олією
Інгредієнти для гарніру до бургера:
- помідори
- салат
- авокадо
- соус BBQ
Процес приготування нутових млинців:
Насамперед дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на сковороді. Потім додаємо видавлений часник, дрібно нарізані в’ялені помідори та промитий нут. Все це трохи підсмажити, а потім зняти з вогню. Потім дрібно натираємо кабачок та додаємо його до охолодженої нутової суміші разом з усіма спеціями, сіллю, подрібненою зеленню, пастою кеш’ю та просіяним борошном. Перемішуємо все разом за допомогою міксера до утворення однорідної маси. Ділимо нутове тісто на 4 рівні частини та мокрими руками формуємо млинці. Вони повинні вийти приблизно такого розміру, як діаметр булочок. Потім викладіть нутові млинці на гарячу сковороду, змащену оливковою олією, і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
Викладаємо млинці в розрізану булочку, змащену соусом BBQ, додаємо скибочку помідора, авокадо та листя салату. Смачного!
Ви також хочете спробувати наш фітнес вегетаріанський бургер з булочкою зі спельти та нутом? Не залишайте рецепт без уваги та підтримайте його, поділившись.
Додати коментар