Фітнес-рецепт: Вегетаріанський бургер з булочкою зі спельти та млинцем з нуту

Фітнес-рецепт: Вегетаріанський бургер з булочкою зі спельти та млинцем з нуту

Ви теж любите якісні овочеві бургери? Тоді вам обов’язково варто спробувати наш фітнес рецепт вегетаріанського бургера з булочкою зі спельти та нутовим млинцем, яким можна грішити навіть тоді, коли у вас не розвантажувальний день. Приходьте та скуштуйте його разом з нами!

Для булочок нам потрібні:

  • 200 г борошна зі спельти
  • 180 мл молока
  • 100 г цільнозернового борошна зі спельти
  • 40 г вершкового масла
  • 20 г тростинного цукру
  • 1 яйце + жовток для змащування поверхні
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • ½ чайної ложки солі
  • спрей з оливковою олією
  • мак для покриття
Процес приготування булочок

Процес приготування булочок:

Насамперед в тепле молоко всипаємо сухі дріжджі разом із 10 г цукру, перемішуємо та залишаємо бродити на 5 хвилин. Тим часом змішуємо борошно з 10 г цукру, сіллю, додаємо закваску, яйце та нарізане невеликими шматочками вершкове масло кімнатної температури. Ретельно перемішуємо, накриваємо чистою тканиною і залишаємо підніматися в теплому місці.

Дайте тісту піднятися, перекладіть його на присипану борошном робочу поверхню, розріжте на 7 рівних частин та сформуйте з них булочки. Щоб досягти ідеальної форми булочки, сформуйте тісто у вигляді млинця, загорніть краї всередину, щоб вийшла кругла форма, і переверніть тісто догори дном. Загнуті краї сформують дно булочки. Викладіть сформовані булочки на деко, застелене папером для випічки, і залиште ще на 15 хвилин.

Процес приготування булочок

Потім змащуємо поверхню булочки жовтком, який ми змішали з невеликою кількістю олії. Потім посипаємо маком та випікаємо до золотистої скоринки при температурі 180°С приблизно 15-20 хвилин.

Процес приготування булочок
Харчова цінністьна 1 булочку (всього 7 булочок)
Калорії 234
Протеїни7 г
Вуглеводи35 г
Жири7 г

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Для нутових млинців нам знадобиться:

  • 240 г нуту (1 банка)
  • 100 г кабачків (1 невеликий шматочок)
  • 40 г пасти кеш’ю
  • 30 г в’ялених помідорів
  • 30 г борошна спельти
  • 2 зубчики часнику
  • 1 цибулина середнього розміру
  • ½ чайної ложки чорного меленого перцю
  • ½ чайної ложки меленої паприки
  • ½ чайної ложки меленого кмину
  • жменю свіжої зелені (коріандр, петрушка)
  • сіль за смаком
  • спрей з оливковою олією

Інгредієнти для гарніру до бургера:

Процес приготування нутових млинців

Процес приготування нутових млинців:

Насамперед дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на сковороді. Потім додаємо видавлений часник, дрібно нарізані в’ялені помідори та промитий нут. Все це трохи підсмажити, а потім зняти з вогню. Потім дрібно натираємо кабачок та додаємо його до охолодженої нутової суміші разом з усіма спеціями, сіллю, подрібненою зеленню, пастою кеш’ю та просіяним борошном. Перемішуємо все разом за допомогою міксера до утворення однорідної маси. Ділимо нутове тісто на 4 рівні частини та мокрими руками формуємо млинці. Вони повинні вийти приблизно такого розміру, як діаметр булочок. Потім викладіть нутові млинці на гарячу сковороду, змащену оливковою олією, і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.

Процес приготування нутових млинців

Викладаємо млинці в розрізану булочку, змащену соусом BBQ, додаємо скибочку помідора, авокадо та листя салату. Смачного!

Фітнес рецепт: Вегетаріанський бургер з булочкою зі спельти та млинцем з нуту
Харчова цінністьна 1 млинець (всього 4 млинці)
Калорії 208
Протеїни9 г
Вуглеводи26 г
Жири8 г
Клітковина4 г

Ви також хочете спробувати наш фітнес вегетаріанський бургер з булочкою зі спельти та нутом? Не залишайте рецепт без уваги та підтримайте його, поділившись.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *