Фітнес-рецепт: Cолодка паска з медом та мигдалем

Фітнес-рецепт: Cолодка паска з медом та мигдалем

Який же Великдень без смачної солодкої паски? Сьогодні ми також вирішили додати до неї протеїн, щоб збільшити вміст білка. Підсолоджена медом, вона смакує навіть краще, ніж з цукром. Хрусткий мигдаль зверху доводить її до досконалості. Хто може встояти перед цими солодкими та пухкими ласощами?

Інгредієнти для паски:

Інгредієнти для завершального штриха:

  • 1 яйце для яєчної помазки
  • 25 г нарізаного мигдалю
Солодка Великодня паска з медом та мигдалем - інградієнти:

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Нагрійте молоко в каструлі або чашці так, щоб воно було теплим, але не надто гарячим. Всипте в нього дріжджі, додайте 15 г меду, перемішайте, накрийте рушником і дайте дріжджам зробити свою роботу. Для того, щоб тісто піднялося, знадобиться приблизно 15 хвилин. Тим часом, у велику миску додайте борошно, змішане з сіллю та протеїновим порошком. Потім додайте активовані дріжджі, решту меду, яйця, топленого масла, дрібно натерту лимонну цедру і замісіть пружне і однорідне тісто. Кухонний комбайн, з насадкою для замішування тіста, може значно полегшити його замішування. Якщо у вас його немає, то замішуйте руками та дерев’янною ложкою.

Коли тісто набуде потрібної консистенції, додайте родзинки. Потім накрийте його кухонним рушником у мисці і залиште в теплому місці приблизно на 90 хвилин. Знову трохи вимісіть, сформуйте круглу буханку, поверніть в миску, накрийте кухонним рушником і залиште підніматися ще на 30 хвилин.

Солодка Великодня паска з медом та мигдалем - підготовка:

Коли час зростання тіста закінчиться, обережно перекладіть його на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть його яєчним помазкою, виріжте посередині хрестик і посипте, нарізаним шматочками, мигдалем.

Випікаємо паску до золотистої скоринки в духовці, розігрітій до 180 °C. Це займе близько 30 хвилин. Щоб дізнатися, чи готова паска, візьміть паличку і встроміть її всередину. Якщо витягнете її чистою, то паска готова. Якщо тісто все ще прилипає до палички, то потрібно продовжувати випікати.

Коли паска спечеться, зачекайте, поки вона трохи охолоне, і тоді її можна подавати до столу. Вона чудово смакує сама по собі, або ви можете змастити її маслом, джемом, протеїновим спредом чи горіховим маслом, щоб підняти її смак на інший рівень.

Солодка Великодня паска з медом та мигдалем
Харчова цінність1 штука (всього 12 скибочок)
Енергетична цінність214 ккал
Протеїни9 г
Вуглеводи24 г
Жири8 г
Клітковина5 г

Солодка паска – невід’ємна частина європейського Великодня. Однак, ви можете пекти її в будь-яку іншу пору року, коли вам захочеться смачної пухкої випічки.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначаючи #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *