Давайте разом приготуємо кіш – солоний французький пиріг, основою якого є корж, а також сирно-яєчний заварний крем з великою кількістю овочів! Магія полягає в різноманітних можливостях: ви можете просто кинути в пиріг всі овочі, які залишилися, бо не знаєте, як їх використати, і не забудьте змішати з ними трохи свіжої зелені. Наш пиріг зі шпинатом – безпрограшний варіант, яким можна порадувати сім’ю, а також взяти його з собою на вечірку або пікнік. Крім того, він смакує як теплим, так і холодним. Тож зробімо його, чи не так?
Інгредієнти для коржа:
- 120 г цільнозернового борошна спельти
- 100-130 мл молока
- 100 г вівсяних пластівців дрібного помелу
- 30 г оливкової олії
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
- ½ чайної ложки спецій Прованські трави
Інгредієнти для начинки:
- 150 мл молока
- 100 г молодого шпинату
- 80 г сиру фета
- 60 г помідорів чері
- 3 яйця
- 3 зубчика часнику
- ½ чайної ложки спецій Прованські трави
- сіль і чорний мелений перець
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Змішати всі вищезгадані інгредієнти разом і замісити руками туге тісто. Якщо тісто виходить надто твердим, то можна додати трохи молока. Викласти тісто у попередньо змащену олією форму для випікання пирога, розрівняти його пальцями (ми використовували форму діаметром 24 см) і випікати у попередньо розігрітій духовці, при температурі 180°C, близько 10 хвилин.
Тим часом приготувати заварний крем. Спочатку слід помити шпинат і відварити його на пару з невеликою кількістю води. Після цього змішати його з подрібненим сиром фета, молоком та пропущеним через прес часником. Додати спеції та сіль за смаком. В кінці вбити яйця.
Коли заварний крем буде готовий, вилити його на попередньо випечене тісто, викласти зверху помідори чері та випікати кіш при температурі 180°C приблизно 40 хвилин. Смачного!
Ми щиро віримо, що цей рецепт надихнув вас на приготування власного смачного шпинатного кіша. Не забуваймо, що немає жодних обмежень, тому не бійтеся проявити фантазію і трохи поекспериментувати – використовуйте, наприклад, ваші улюблені овочі або гриби. Якщо вам сподобався цей рецепт, то поділіться ним з друзями та підтримайте нас, поширивши його.
Додати коментар