Найтрадиційніша британська їжа у вигляді риби з картоплею не обов’язково має бути лише жирною стравою із фаст-фуду. Ми внесли деякі корективи та приготували основні компоненти в духовці. Таким чином, кількість жиру в цій страві значно зменшується, а загальний смак залишається таким самим, а може, навіть кращим, оскільки натуральний смак інгредієнтів дійсно виділяється. Спробуйте цей рецепт із нашим домашнім йогуртовим соусом. Ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти для риби:
- 200 г філе тріски (можна використовувати іншу рибу)
- 30 г пшеничного борошна
- 20 г кукурудзяних пластівців (злегка подрібнених)
- 1 ціле яйце
- сіль
Інгредієнти для соусу:
- 100 г грецького йогурту 0% жирності
- 20 г корнішонів
- 1 зубчик часнику
- свіжий лимонний сік за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Інгредієнти для картоплі :
- 300 г сирої картоплі
- суміш приправ для смаженої картоплі
- олія у формі спрею
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почнемо із приготування картоплі. Картоплю чистимо та нарізаємо на шматочки, потім промиваємо холодною водою та просушуємо паперовим рушником.
Рівномірно розподілити картоплю на папері для випічки, збризнути кулінарним спреєм та посипати сумішшю приправ для смаженої картоплі.
Вимийте рибу, висушіть її та наріжте на невеликі шматочки. Потім посоліть її та запаніруйте – спочатку обваляйте її із двох боків у борошні, потім в яйці та, нарешті, в подрібнених кукурудзяних пластівцях.
Спочатку запікаємо картоплю в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200 °C. Потім дістаньте її, покладіть рибу на те саме місце та запікайте разом 15-20 хвилин, все ще при 200 °C. Після закінчення цього часу картопля та риба повинні бути готові. Якщо ні, дайте їм приготуватися ще трохи довше.
Тим часом, поки риба з картоплею готується, можна приготувати соус. Дрібно наріжте часник та корнішони й змішайте їх із йогуртом. Додаємо лимонний сік, чорний перець та сіль за смаком. Ще раз все ретельно перемішуємо.
Ну, ось і все. Приготуйтеся насолоджуватися кожним шматочком!
Харчова цінність | 1 ціла порція |
---|---|
Енергетична цінність | 722 ккал |
Протеїни | 59 г |
Вуглеводи | 97 г |
Жири | 9 г |
Клітковина | 10 г |
Тож, чи сподобався вам цей традиційний британський делікатес, перетворивши його з фаст-фуду на збалансовану та корисну страву?
Не соромтеся ділитися своїми роботами з нами в соціальних мережах, позначаючи їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар