Фітнес-рецепт: Осінній яблучний пиріг з горіховою крихтою

Фітнес-рецепт: Осінній яблучний пиріг з горіховою крихтою

Хрусткі горішки, смачне тісто та купа солодких яблук. Саме так, на нашу думку, має виглядати ідеальний пиріг. І ось чому ми вирішили його створити. Окрім чудового смаку, він також підкорить Вас своїм непереборним ароматом кориці, який створить ідеальну осінню атмосферу. Нехай Вас не відлякує велика кількість інгредієнтів, приготування дуже просте, а результат того вартий.

Інгредієнти для тіста:

Інгредієнти для яблучної начинки:

  • 1200 г почищених яблук, нарізаних шматочками
  • 100 мл кленового сиропу
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 10 г кориці

Інгредієнти для крихти:

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Напередодні змішайте насіння льону з водою і дайте йому набрякнути. Якщо Ви не хочете чекати до наступного дня, замість насіння льону використовуйте насіння чіа. Його Вам просто потрібно залишити на годину, щоб насіння набуло оптимальної консистенції. Коли воно буде готове, можна приступати до приготування пирога.

У більшу миску покладіть приготований гель з 30 г насіння та води. Додайте інші інгредієнти для тіста, а саме: рисове борошно, кукурудзяний крохмаль, вівсяні пластівці швидкого приготування, кленовий сироп, кокосове молоко і дрібку солі. Перемішайте все разом, щоб утворилося компактне тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом, починаємо готувати яблучну начинку. Візьміть яблука, які Ви почистили і нарізали на невеликі шматочки. Покладіть їх у каструлю з кленовим сиропом, корицею та кукурудзяним крохмалем і варіть до карамелізації. Про готовність свідчить золотистий колір на поверхні. Далі – візьміть форму для торта (наша була діаметром 26 см) і збризніть її аерозольною олією. Можна також застелити форму папером для випічки. Потім дістаньте тісто з холодильника і рівномірно викладіть його у форму. В ідеалі – покрити все дно і внутрішню частину форми по всьому периметру. Коли ви закінчите, можете додати карамелізовану яблучну начинку.

Потім просто змішайте всі інгредієнти для крихти, тобто вівсяні пластівці швидкого приготування зі смаком шоколаду, подрібнений горіх пекан, фінікову пасту та воду. Посипте цією сумішшю поверхню пирога і поставте його в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте до золотистої скоринки, приблизно 50 хвилин. Після випікання дайте йому охолонути і подавайте до столу. Він чудово смакує, наприклад, з домашнім сиром, який також доповнює протеїн.

Осінній яблучний пиріг з горіховою крихтою
Поживна цінність1 порція (загалом 10 порцій)
Енергетична цінність397 ккал
Протеїни5 г
Вуглеводи70 г
Жири9 г
Клітковина8 г

Тож чи спробуєте Ви цей ідеальний осінній рецепт для гарного настрою?

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *