Ви шанувальник азіатської кухні і водночас хочете приготувати страву, багату на протеїн? Тоді вам точно сподобається сьогоднішній рецепт. Основою є куряча грудка, яка забезпечує страву достатньою кількістю протеїну. Крім того, тут також є суміш овочів та соус, приготовлений з інгредієнтів, характерних для азіатської кухні. І, звичайно ж, гарний гарнір. Ми обрали кіноа, але ця страва буде не менш смачною, наприклад, з рисом.
Інгредієнти для курки:
- 600 г курячого філе
- 250 г червоного перцю (приблизно 1 штука)
- 190 г молодих качанів кукурудзи
- 150 г замороженої стручкової квасолі
- 50 г горіхів кеш’ю
- 15 г топленого масла
- сіль та мелений перець за смаком
Інгредієнти для соусу:
- 40 мл соєвого соусу
- 20 мл кленового сиропу
- 15 мл рисового оцту
- 10 г кукурудзяного крохмалю
- 30 мл води
Інгредієнти для сервірування:
- 350 г кіноа
- зелена цибуля для прикраси
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почніть з приготування соусу, він знадобиться вам пізніше. В мисці змішайте соєвий соус, кленовий сироп, рисовий оцет, кукурудзяний крохмаль та воду. Все ретельно перемішайте і відставте в сторону.
Потім візьміть курячі грудки, наріжте їх невеликими кубиками, додайте сіль, чорний перець і, можливо, будь-які ваші улюблені спеції. В глибокій сковороді розігрійте топлене масло та обсмажте на ньому м’ясо. Коли м’ясо ще трохи підрум’яниться, додайте нарізаний кубиками перець і нарізані невеликими шматочками качани молодої кукурудзи. Через деякий час додайте стручкову квасолю та соус, який ви приготували раніше. Тушкуйте все разом, періодично помішуючи, доки м’ясо не розм’якне, а соус не загусне. Насамкінець додайте горіхи кеш’ю, і страва готова до подачі на стіл.
Подавайте курку по-азіатськи з кіноа, приготовленою за інструкцією, та зеленою цибулею.
Наша порада: якщо ви хочете змінити гарнір, ви точно не помилитеся з рисом, булгуром або кускусом.
Харчова цінність | 1 порція з гарніром (всього 5 порцій) |
---|---|
Енергетична цінність | 555 ккал |
Протеїни | 42 г |
Вуглеводи | 62 г |
Жири | 14 г |
Клітковина | 6,5 г |
Курка по-азіатськи з кіноа – чудовий обід або вечеря, сповнена протеїну, який зачарує ваші смакові рецептори та надійно наситить.
Не соромтеся ділитися з нами своїми творіннями в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.
Додати коментар