Якщо ви любите бобові, вам сподобаються ці котлети з нуту. Готуються вони дуже просто, а в результаті ви отримаєте смачну страву із фантастичною поживністю. Котлети можна їсти самостійно або як гарнір, можливо, з м’ясом або його рослинними альтернативами. Вони ідеально поєднуються із творожним соусом.
Інгредієнти для котлет:
- 300 г нуту RTE (також можна використовувати варений або консервований нут без рідини)
- 30 г сиру пармезан
- 20 г пшеничного борошна грубого помелу
- 2 яйця
- 2 зубчика часника
- 1 ч.л. меленого тмину
- жменя свіжої петрушки + трохи для прикраси
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- спрей із оливковою олією для приготування їжі
Інгредієнти для соусу:
- 200 г нежирного кисломолочного сиру
- 1 ч.л. оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- жменя свіжої петрушки
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почніть із приготування соусу з творогу. В мисці змішайте кисломолочний сир, оливкову олію, подрібнений часник, дрібно нарізану петрушку, сіль та чорний перець. Ретельно перемішати та поставити в холодильник. Потім переходимо до приготування котлет.
Дістаньте нут із упаковки, промийте його та подрібніть блендером. Додаємо яйце, пропущений через прес часник, подрібнену петрушку, дрібно натертий пармезан, борошно, сіль, перець та тмин. Перемішуємо все разом.
У вас повинна вийти щільна, трохи липка суміш, із якої ви сформуєте невеликі котлетки. Обсмажте котлети із двох боків до золотистої скоринки на розігрітій сковороді, збризнутій оливковою олією. Подавайте їх разом з охолодженим соусом, прикрасивши зеленню петрушки.
Ознайомтеся з нашими бестселерами:
Харчова цінність | 1 порція (всього 2 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 479 ккал |
Протеїни | 37 г |
Вуглеводи | 45 г |
Жири | 15 г |
Клітковина | 8 г |
Якщо ви любите прості, але неймовірно смачні рецепти, то ці котлети вам сподобаються.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи хештег #gymbeamua.
Додати коментар