Відкритий пиріг не обов’язково має бути лише солодким. Сьогодні ми вирішили приготувати несолодкий варіант (кіш), який чудово підійде для сніданку, перекусу та вечері. Завдяки оптимальній поживній цінності, вишуканому смаку та ідеально соковитій консистенції, він швидко стане одним із ваших улюблених.
Для тіста нам знадобиться:
- 140 г цільнозернового борошна зі спельти
- 100 мл напівзнежиреного молока
- 80 г вівсяних пластівців дрібного помелу
- 40 мл оливкової олії
- ½ ч.л. солі
Для начинки нам знадобиться:
- 300 г кабачків
- 120 г знежиреної моцарели
- 60 мл напівзнежиреного молока
- 30 г пармезану
- 3 яйця
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 цибулина
- жменя петрушки
- сіль за смаком
- перець за смаком
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Змішайте вівсяні пластівці з борошном і сіллю, додайте олію та молоко і замісіть круте тісто. Візьміть форму діаметром 28 см, збризніть її аерозольною олією (або змастіть іншим жиром) і пальцями втисніть у неї тісто так, щоб воно було по всьому дну і краях. Проколіть його виделкою, щоб воно не здулося, і випікайте при 180 °C протягом 10 хвилин.
Тим часом почніть готувати начинку. Цибулю почистіть, дрібно наріжте та обсмажте на олії. Кабачки почистіть, розріжте навпіл і наріжте тонкими скибочками у формі півкружечків. Викладіть їх у сковороду до цибулі та додайте роздавлений часник. Коли обсмажите, дайте суміші трохи охолонути.
У мисці змішайте крупно натерту моцарелу, яйця, сир пармезан, молоко і крупно нарізану петрушку. Додайте охолоджену кабачкову суміш, перемішайте і за потреби посоліть та поперчіть. Рівномірно розподіліть начинку по попередньо випеченому коржу і випікайте кіш протягом 30 хвилин при 180 °C. Перед подачею дайте йому хоча б частково охолонути.
Ознайомтеся з нашими бестселерами:
Поживна цінність | 1 шматок (всього 10 шматків) |
---|---|
Енергетична цінність | 196 ккал |
Протеїни | 9,5 г |
Вуглеводи | 16,5 г |
Жири | 9,5 г |
Клітковина | 3 г |
Якщо ви не любитель солодкого, то цей відкритий пиріг точно припаде вам до смаку. Ідеально підходить як перекус, сніданок або швидка вечеря.
Не соромтеся ділитися своїми шедеврами з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
–
Додати коментар