Італійська кухня – одна з ваших улюблених? Тоді ви точно повинні приготувати домашню фрітату з бататом, яка, окрім чудового смаку, збагатить ваш організм необхідними поживними речовинами. Спробуймо!
Інгредієнти:
- 300 г батату
- 250 г броколі
- 200 г кисломолочного сиру
- 50 г сиру пармезан
- 6 яєць
- 1 жменя свіжої петрушки
- 1 чайна ложка чорного меленого перцю
- 1 чайна ложка сушених трав (базилік, чебрець,…)
- ¼ чайної ложки солі
- аерозольна оливкова олія
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Підготовка:
Перш за все, розділіть броколі на суцвіття і відваріть на пару до м’якості. Потім наріжте суцвіття на невеликі шматочки. Тим часом почистіть батат, наріжте його тонкими кружечками, посоліть та приправте. Збризніть сковороду оливковою олією і обсмажте нарізаний батат на повільному вогні до м’якості. У великій мисці змішайте зварену і нарізану броколі та обсмажений батат. Додайте кисломолочний сир, яйця, 20 г тертого пармезану і ретельно перемішайте. Насамкінець додайте чорний мелений перець, сушені трави, подрібнену петрушку і знову перемішайте.
Вилийте суміш у сковороду або форму для запікання, придатну для духовки. Посипте фрітату рештою тертого пармезану і випікайте приблизно 20 хвилин при 180 ℃ до золотистої скоринки. Вийміть запечену фрітату, дайте їй трохи охолонути, наріжте і подавайте до столу! Смакота!
ПОЖИВНА ЦІННІСТЬ | НА 1 ПОРЦІЮ (ВСЬОГО 4 ПОРЦІЇ) |
---|---|
Калорії | 288 |
Протеїн | 22 г |
Вуглеводи | 21 г |
Жири | 14 г |
Відео-рецепт італійської фрітати з бататом:
Будемо раді, якщо вам сподобається маленький шматочок Італії у вигляді фрітати, і що ви будете смакувати нею найближчим часом. Якщо вам сподобався рецепт, то підтримайте його, поділившись.
Додати коментар