Ви любите пекти соковиті десерти, від яких пахне на всю кухню? Ви потрапили в потрібне місце. Пропонуємо вам рецепт ідеального пирога “Бандт” на вихідні. Його основним інгредієнтом є гарбуз, який забезпечує гарну еластичну структуру. А достатня кількість протеїну забезпечить йому ще й високий вміст білка. Тож давайте відразу перейдемо до справи.
Інгредієнти
- 600 г печеного гарбуза
- 250 г борошна спельти
- 180 г горохового протеїну
- 180 мл води
- 100 г фінікового сиропу
- 40 г горіхів пекан
- 20 г меленого насіння льону
- 10 мл яблучного оцту
- 5 г кориці
- 5 г харчової соди
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Якщо у вас вже є печений гарбуз, то роботи буде менше. Якщо ж ні, то давайте приступимо до нього. Візьміть деко та застеліть його папером для випічки. Вимийте гарбуз сорту Хоккайдо та розріжте його навпіл. Шкірку можна не чистити та не обрізати. Вийміть насіння з обох половинок, потім покладіть гарбуз на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180 °C, приблизно 30-45 хвилин (залежно від розміру гарбуза). Якщо ви хочете скоротити час випікання, то можете розрізати його на менші шматочки. Гарбуз добре пропечеться, коли він стане повністю м’яким і його можна буде проткнути виделкою. Коли все готово, дайте йому охолонути і переходьте до наступного кроку.
Покладіть запечений гарбуз у велику миску і розімніть його в пюре. Можна також скористатися занурювальним блендером. Потім додайте всі інші інгредієнти – гороховий протеїн, фініковий сироп, борошно спельти, воду, корицю, соду, яблучний оцет, мелене насіння льону та горіхи пекан. Горіхи можна заздалегідь порізати на менші шматочки, щоб вони краще розподілилися по всьому пирогу. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до утворення однорідної маси. Далі візьміть форму для випікання пирога. Якщо Ви знаєте, що тісто має властивість прилипати до форми, то збризніть її олією. Перекладіть тісто у форму, поставте в розігріту до 180 °C духовку і випікайте приблизно 40 хвилин. Про готовність можна дізнатися, проткнувши його шпажкою в декількох місцях. Тісто не повинно прилипати до неї. Потім переверніть пиріг на тарілку і дайте йому охолонути. Наостанок прикрасьте його додатково горіхами пекан, горіховою пастою або сиропом без цукру.
Поживна цінність | 1 порція без прикрас (загалом 10 порцій) |
---|---|
Енергетична цінність | 260 ккал |
Протеїни | 16 г |
Вуглеводи | 35,5 г |
Жири | 5 г |
Клітковина | 4,5 г |
Тож, чи подобається вам цей ніжний осінній пиріг “Бандт”, чи ви все ж таки віддаєте перевагу гарбузовому супу?
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар