Якщо ви вже використовували гарбуз для приготування тортів, ньоккі, кішу, лате та вафель, то настав час спробувати ще одну смакоту. Цього разу це будуть кекси зі смачною глазур’ю та корицею. Вони виглядають спокусливо з першого погляду. А як тільки ви розкусите їх, то будете вражені їхньою однорідною консистенцією, доповненою хрусткими горішками. Той, хто спробує ці гарбузові ласощі, точно не буде розчарований.
Інгредієнти для тіста:
- 160 г борошна зі спельти вищого сорту
- 160 г гарбузового пюре
- 80 г ксиліту
- 70 г знежиреного молока
- 50 г кокосової олії
- 50 г волоських горіхів
- 2 яйця
- 1 мірна ложка ванільного протеїну
- 1 чайна ложка (з гіркою) розпушувача
- 1 чайна ложка кориці
- ½ чайної ложки імбирного порошку
- дрібка меленого мускатного горіха
Інгредієнти для глазурі:
- 300 г знежиреного домашнього сиру
- 120 г сиру рікота
- 30 г ксиліту
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- кориця для посипання
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Якщо ви купили готове гарбузове пюре, то вам залишилося менше роботи. В іншому випадку, потрібно почати його готувати. Гарбуз Хоккайдо миємо та розрізаємо навпіл. Шкірку не чистимо і не обрізаємо, вона не потрібна. Вийміть насіння з обох половинок, потім викладіть гарбуз на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 °C приблизно 30-45 хвилин (в залежності від розміру гарбуза). Якщо ви хочете скоротити час випікання, то можете розрізати його на менші шматочки. Про те, що гарбуз приготувався, можна дізнатися, проткнувши його виделкою, коли він стане повністю м’яким. Коли гарбуз буде готовий, дайте йому охолонути і збийте блендером до однорідного гарбузового пюре. Якщо воно здається занадто густим, то додайте води і знову збийте блендером.
Тепер можна приступати до приготування кексів. У мисці змішайте разом In a bowl, mix together the борошно, ксиліт, протеїн, розпушувач, корицю, мелений імбир та мускатний горіх. Потім, додайте гарбузове пюре, яйця, молоко і топлену кокосову олію і знову все перемішайте. У вас повинно вийти однорідне кремоподібне тісто. Насамкінець додайте подрібнені волоські горіхи. Підготуйте силіконові формочки для кексів і збризніть їх аерозольною олією. Потім заповніть їх приблизно на ¾ і випікайте при 180 °C приблизно 25 хвилин.
Тим часом готуємо глазур. Збиваємо домашній сир з рікотою та ксилітом. Повинен утворитися м’який пухкий крем. Наповнюємо ним кондитерський мішок і з його допомогою викладаємо крем круговими рухами на спечені та остиглі кекси. Готові кекси злегка посипаємо корицею та подаємо до столу.
Поживна цінність | 1 кекс (загалом 12 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 186 ккал |
Протеїни | 10 г |
Вуглеводи | 15 г |
Жири | 9 г |
Клітковина | 2.5 г |
Кекси з гарбузового пюре мають ідеально однорідну консистенцію. Якщо ви не любите сухі кекси, то вони точно припадуть вам до смаку. А смачна глазур зверху? Це саме та глазур, яка зробить ці кекси ідеальними ласощами.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар