Зміст
Осінь – це пора, сповнена барв і традиційних фруктів та овочів. Вам також цікаво, що робити з такою кількістю яблук, гарбузів чи горіхів? Приготуйте з них смачний та корисний фітнес-десерт. У нас є спеціальні осінні рецепти улюбленого яблучного пирога, гарбузових кексів та чізкейку. Смачного!
Яблучний пиріг
Для пирога нам потрібно:
- 4 яйця
- 3 ст.л. простого борошна із спельти
- 3 ст.л. тростинного цукру
- 2 ст.л. арахісової пасти
- сік ½ лимона
- щіпка кориці
- щіпка меленого імбиру
- щіпка мускатного горіха
Для тіста нам потрібно:
- 200 г вівсяного борошна
- 100 г вершкового масла або кокосової олії
- 30 – 50 мл холодної води (за потреби)
- яєчний жовток
- щіпка солі та цукру
Спосіб приготування:
- Починаємо з приготування тіста. Холодне вершкове масло нарізаємо дрібними кубиками, додаємо до борошна разом з дрібкою солі та цукру. Замішуємо тісто руками. Якщо під час замішування утворюється пухка суміш, додайте води, поки не отримаєте однорідне тісто.
- Дати тісту відпочити в холодильнику 20 – 30 хвилин, щоб воно застигло.
- Тим часом готуємо начинку. Яблука чистимо, нарізаємо тонкими скибочками, кладемо в миску і поливаємо лимонним соком.
- Змішайте 3 столові ложки борошна із спельти з 3 столовими ложками цукру та спецій. Підготовлені сухі інгредієнти висипаємо в миску з яблуками та добре перемішуємо, доки яблука з обох боків не вкриються борошняною сумішшю. В кінці додайте арахісове масло.
- Тверде тісто дістаньте з холодильника і розділіть його на три частини. Використовуйте ⅓ для покриття пирога, решта ⅔ слугуватиме для дна пирога.
- Більшу частину тіста розкачати в коло та викласти в форму. До середини пирога додати яблучну суміш.
- Решту ⅓ тіста також розкачайте в коло і викладіть зверху на пиріг. Можна прикрасити краї виделкою і вирізати середину.
- Верх тіста змастіть жовтком і випікайте при 250°C приблизно 15 – 20 хвилин. Обов’язково слідкуйте за тим, щоб пиріг запікся до золотистого кольору.
Гарбузові кекси
Для тіста нам потрібно:
- гарбуз Хоккайдо або 300 г гарбузового пюре
- 320 г простого борошна із спельти
- 135 г вівсяних пластівців
- 150 мл сиропу агави
- 120 мл молока
- 2 яйця (кімнатної температури)
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 чайна ложка розпушувача
- щіпка меленого імбиру, кориці та солі
Для начинки нам потрібно:
- ксиліт
- 3 ст.л. лимонного соку
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Основою цього рецепта є гарбузове пюре, яке ви можете купити або приготувати з гарбуза сорту Хоккайдо. Почистіть гарбуз, розріжте його навпіл і видаліть насіння. Наріжте його невеликими кубиками та варіть до м’якості, приблизно 10-15 хвилин. Зварений гарбуз подрібніть занурювальним блендером, і гарбузове пюре готове.
Змішайте сухі інгредієнти – вівсяні пластівці, розпушувач, спеції та борошно. В іншій мисці змішуємо рідкі інгредієнти – сироп агави, олію, яйця та гарбузове пюре. До рідкої суміші поступово додайте суміш борошна. Перемішуємо, і якщо суміш вийшла надто густою, розводимо її молоком. Готовим тістом наповнити формочки для кексів на ⅔. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 10-15 хвилин.
У кінці приготуйте глазур, змішавши 3 ст.л. лимонного соку та 70 г ксиліту, і нанесіть її на злегка остиглі кекси.
Сирний чізкейк
Для корпусу нам потрібно:
- 175 г (імбирного) печива
- 2 ст.л. арахісової пасти
- 1 ст.л. меду
Для крему нам потрібно:
- 2 яєчних білка
- 1 ціле яйце
- 350 г білого йогурту
- 3 ст.л. сиропу агави
- 155 г нежирного кисломолочного сиру
- 1 чайна ложка стабілізатора збитих вершків
- 2 ст.л. арахісової пасти в порошку
Спосіб приготування:
Подрібніть печиво та змішайте його з медом і арахісовою пастою. Сформуйте щільну масу та вилийте її в форму для випікання, застелену папером для випічки. Ложкою розподіліть суміш по краях форми.
Збиваємо яйця до утворення піни і поступово додаємо решту інгредієнтів. Виливаємо сирний крем в форму для печива. Випікати корж в розігрітій до 180° духовці приблизно 50 – 60 хвилин. Подавати до столу після того, як він охолоне. Готовий пиріг можна прикрасити горіхами або фруктами. Смачного!
А які ваші улюблені осінні фруктові ласощі? Поділіться своїми витворами в коментарях. Якщо вам сподобалися ці фітнес рецепти, поділіться ними.
Додати коментар