3 осінніх рецепти корисних фітнес-тортів

3 осінніх рецепти корисних фітнес-тортів

Осінь – це пора, сповнена барв і традиційних фруктів та овочів. Вам також цікаво, що робити з такою кількістю яблук, гарбузів чи горіхів? Приготуйте з них смачний та корисний фітнес-десерт. У нас є спеціальні осінні рецепти улюбленого яблучного пирога, гарбузових кексів та чізкейку. Смачного!

Яблучний пиріг

Для пирога нам потрібно:

  • 4 яйця
  • 3 ст.л. простого борошна із спельти
  • 3 ст.л. тростинного цукру
  • 2 ст.л. арахісової пасти
  • сік ½ лимона
  • щіпка кориці
  • щіпка меленого імбиру
  • щіпка мускатного горіха

Для тіста нам потрібно:

  • 200 г вівсяного борошна
  • 100 г вершкового масла або кокосової олії
  • 30 – 50 мл холодної води (за потреби)
  • яєчний жовток
  • щіпка солі та цукру

Спосіб приготування:

  1. Починаємо з приготування тіста. Холодне вершкове масло нарізаємо дрібними кубиками, додаємо до борошна разом з дрібкою солі та цукру. Замішуємо тісто руками. Якщо під час замішування утворюється пухка суміш, додайте води, поки не отримаєте однорідне тісто.
  2. Дати тісту відпочити в холодильнику 20 – 30 хвилин, щоб воно застигло.
  3. Тим часом готуємо начинку. Яблука чистимо, нарізаємо тонкими скибочками, кладемо в миску і поливаємо лимонним соком.
  4. Змішайте 3 столові ложки борошна із спельти з 3 столовими ложками цукру та спецій. Підготовлені сухі інгредієнти висипаємо в миску з яблуками та добре перемішуємо, доки яблука з обох боків не вкриються борошняною сумішшю. В кінці додайте арахісове масло.
  5. Тверде тісто дістаньте з холодильника і розділіть його на три частини. Використовуйте ⅓ для покриття пирога, решта ⅔ слугуватиме для дна пирога.
  6. Більшу частину тіста розкачати в коло та викласти в форму. До середини пирога додати яблучну суміш.
  7. Решту ⅓ тіста також розкачайте в коло і викладіть зверху на пиріг. Можна прикрасити краї виделкою і вирізати середину.
  8. Верх тіста змастіть жовтком і випікайте при 250°C приблизно 15 – 20 хвилин. Обов’язково слідкуйте за тим, щоб пиріг запікся до золотистого кольору.
Яблучний пиріг

Гарбузові кекси

Для тіста нам потрібно:

  • гарбуз Хоккайдо або 300 г гарбузового пюре
  • 320 г простого борошна із спельти
  • 135 г вівсяних пластівців
  • 150 мл сиропу агави
  • 120 мл молока
  • 2 яйця (кімнатної температури)
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • щіпка меленого імбиру, кориці та солі

Для начинки нам потрібно:

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Основою цього рецепта є гарбузове пюре, яке ви можете купити або приготувати з гарбуза сорту Хоккайдо. Почистіть гарбуз, розріжте його навпіл і видаліть насіння. Наріжте його невеликими кубиками та варіть до м’якості, приблизно 10-15 хвилин. Зварений гарбуз подрібніть занурювальним блендером, і гарбузове пюре готове.

Змішайте сухі інгредієнтивівсяні пластівці, розпушувач, спеції та борошно. В іншій мисці змішуємо рідкі інгредієнтисироп агави, олію, яйця та гарбузове пюре. До рідкої суміші поступово додайте суміш борошна. Перемішуємо, і якщо суміш вийшла надто густою, розводимо її молоком. Готовим тістом наповнити формочки для кексів на ⅔. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 10-15 хвилин.

У кінці приготуйте глазур, змішавши 3 ст.л. лимонного соку та 70 г ксиліту, і нанесіть її на злегка остиглі кекси.

Гарбузові кекси

Сирний чізкейк

Для корпусу нам потрібно:

Для крему нам потрібно:

Спосіб приготування:

Подрібніть печиво та змішайте його з медом і арахісовою пастою. Сформуйте щільну масу та вилийте її в форму для випікання, застелену папером для випічки. Ложкою розподіліть суміш по краях форми.

Збиваємо яйця до утворення піни і поступово додаємо решту інгредієнтів. Виливаємо сирний крем в форму для печива. Випікати корж в розігрітій до 180° духовці приблизно 50 – 60 хвилин. Подавати до столу після того, як він охолоне. Готовий пиріг можна прикрасити горіхами або фруктами. Смачного!

Сирний чізкейк

А які ваші улюблені осінні фруктові ласощі? Поділіться своїми витворами в коментарях. Якщо вам сподобалися ці фітнес рецепти, поділіться ними.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *