Цей соковитий десерт підкорить всіх любителів яблук. Готується дуже просто, а результат не залишить вас байдужими. Поєднання хрусткого тіста, тертих яблук та кварку із яєчним білком створює ідеальну смакову гармонію. Якщо ви шукаєте ласощі до кави, перекус або частину здорового сніданку, то яблучний крамбл з крихтою – ідеальний вибір.
Інгредієнти для тіста:
- 200 г цільнозернового борошна
- 50 г ксиліту
- 2 яєчні жовтки
- 50 мл ріпакової олії
- 30 мл нежирного молока
- 2 ч.л. розпушувача
Інгредієнти для начинки:
- 250 г натертого на крупній тертці яблука
- 50 г крупно нарізаних волоських горіхів
- 1 ч.л. кориці
Інгредієнти для кваркового крему:
- 2 яєчні білки
- 30 г ксиліту
- 150 г м’якого нежирного кисломолочного сиру
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Змішайте борошно із ксилітом та розпушувачем. Додайте яєчні жовтки, молоко та олію і замісіть еластичне та нелипке тісто. Дві третини тіста розкришити та втиснути на дно дека (20×20 см), застеленого папером для випічки. В мисці змішати натерті на крупній тертці яблука із корицею та крупно нарізаними волоськими горіхами. Рівномірно розподілити суміш по тісту на папері для випічки.
Яєчні білки збити із ксилітом до густоти та акуратно додати кварк. Рівномірно розподілити кремовий шар поверх яблучного шару та притрусити рештою покришеного тіста.
Готовий десерт поставити в розігріту до 180 °C духовку та випікати 25 хвилин. Перед тим, як нарізати, дати повністю охолонути.
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Харчова цінність | 1 штука (всього 16 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 123 ккал |
Протеїни | 4 г |
Вуглеводи | 12 г |
Жири | 6 г |
Клітковина | 2.5 г |
Якщо ви любите фруктові десерти, а в ідеалі – ті, що мають вершковий та хрусткий шар, то вам сподобаються ці шматочки.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначаючи їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар