Курка з паприкою – нестаріюча класика, яка регулярно з’являється на тарілці в багатьох сім’ях. Як щодо того, щоб дати шанс веганській версії? Ми замінили курку нутом, а смак пом’якшили кокосовим молоком замість вершків. В результаті вийшла смачна страва лише з рослинних інгредієнтів, яку ви приготуєте за 20 хвилин. Ми подавали вершковий соус з рисом, але ви можете спробувати і з пастою. А якщо ви оберете макарони, то зможете збільшити частку білка в страві.
Інгредієнти:
- 480 г вареного нуту (можна використовувати готовий нут)
- 200 мл овочевого бульйону
- 200 мл кокосового молока
- 1 велика цибулина
- 1 і ½ ст.л. порошку паприки
- 1 ст.л. олії
- сіль за смаком
- порошок чилі за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Інгредієнти для гарніру:
- 320 г рису (сира вага)
- свіжий коріандр або базилік
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Підготуйте каструлю, додайте олію та розігрійте її. Додаємо дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до напівпрозорості, а потім посипаємо порошком паприки. Недовго обсмажуємо все разом. Якщо смажити довше, паприка може гірчити. Потім додаємо половину (близько 240 г) нуту та овочевий бульйон. Накриваємо каструлю кришкою і даємо покипіти близько 10 хвилин. Ретельно збиваємо всю суміш занурювальним міксером. Даємо ще трохи покипіти і додаємо кокосове молоко з нутом, що залишився. Додайте сіль, перець, чилі або інші улюблені спеції за смаком. Даємо суміші прогрітися.
Подавати нутовий паприкаш можна з будь-яким гарніром. Але ми робимо ставку на класику – рис.
Харчова цінність | 1 порція з рисом (всього 4 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 593 ккал |
Протеїни | 16 г |
Вуглеводи | 98 г |
Жири | 13 г |
Клітковина | 10 г |
Перед подачею не забудьте прикрасити тарілку улюбленою зеленню. Коріандр і петрушка ідеально поєднуються з нутом.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.
Додати коментар