Фітнес-рецепт: Вершковий паприкаш з нуту

Фітнес-рецепт: Вершковий паприкаш з нуту

Курка з паприкою – нестаріюча класика, яка регулярно з’являється на тарілці в багатьох сім’ях. Як щодо того, щоб дати шанс веганській версії? Ми замінили курку нутом, а смак пом’якшили кокосовим молоком замість вершків. В результаті вийшла смачна страва лише з рослинних інгредієнтів, яку ви приготуєте за 20 хвилин. Ми подавали вершковий соус з рисом, але ви можете спробувати і з пастою. А якщо ви оберете макарони, то зможете збільшити частку білка в страві.

Інгредієнти:

  • 480 г вареного нуту (можна використовувати готовий нут)
  • 200 мл овочевого бульйону
  • 200 мл кокосового молока
  • 1 велика цибулина
  • 1 і ½ ст.л. порошку паприки
  • 1 ст.л. олії
  • сіль за смаком
  • порошок чилі за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Інгредієнти для гарніру:

  • 320 г рису (сира вага)
  • свіжий коріандр або базилік
Вершковий паприкаш з нуту - інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Підготуйте каструлю, додайте олію та розігрійте її. Додаємо дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до напівпрозорості, а потім посипаємо порошком паприки. Недовго обсмажуємо все разом. Якщо смажити довше, паприка може гірчити. Потім додаємо половину (близько 240 г) нуту та овочевий бульйон. Накриваємо каструлю кришкою і даємо покипіти близько 10 хвилин. Ретельно збиваємо всю суміш занурювальним міксером. Даємо ще трохи покипіти і додаємо кокосове молоко з нутом, що залишився. Додайте сіль, перець, чилі або інші улюблені спеції за смаком. Даємо суміші прогрітися.

Подавати нутовий паприкаш можна з будь-яким гарніром. Але ми робимо ставку на класику – рис.

Вершковий нутовий паприкаш

Харчова цінність

1 порція з рисом (всього 4 порції)

Енергетична цінність593 ккал
Протеїни16 г
Вуглеводи98 г
Жири13 г
Клітковина10 г

Перед подачею не забудьте прикрасити тарілку улюбленою зеленню. Коріандр і петрушка ідеально поєднуються з нутом.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *