Мрієте про легкий, але водночас смачний вершковий обід? Тоді цей рецепт пасти з лососем та сиром рікота саме для вас! Рікотта відрізняється від інших сирів не тільки своєю сирною консистенцією, але й меншим вмістом жиру. У поєднанні з лососем, ви отримаєте смачний, легкий обід, до того ж багатий на протеїн.
Інгредієнти:
- 250 г рікоти
- 240 г макаронів тальятелле
- 200 г філе лосося
- 100 г горошку
- 2 зубчика часнику
- сік половини лимона
- жменя свіжого кропу
- сіль та перець (за смаком)
- аерозольна оливкова олія
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді. З готових тальятелле зливаємо 200 мл води, а решту виливаємо в раковину. У другу каструлю кладемо горошок і варимо близько 20 хвилин. Далі починаємо готувати лосося. Добре солимо рибу та приправляємо її за смаком. Викладаємо на розпечену сковороду, збризнуту оливковою олією, та обсмажуємо з обох боків. Після того, як лосось обсмажиться і охолоне, знімаємо з нього шкіру, рвемо пальцями лосось на невеликі шматочки і відкладаємо вбік. Потім змішуємо рікоту з лимонним соком, часником, подрібненим кропом і заправляємо.
У глибоку каструлю додаємо відварений горошок, підготовлену суміш рікоти та шматочки обсмаженого лосося і добре перемішуємо. Безперервно помішуючи, поступово вливаємо відціджену воду з макаронів, поки суміш у сковороді не досягне бажаної кремоподібної консистенції. Даємо соусу закипіти і повільно додаємо в нього пасту. Ще гарячі тальятелле викладаємо на тарілку, посипаємо тертим пармезаном, свіжим кропом і додаємо скибочку лимона. Смачного!
Віримо, що цей рецепт вершкової пасти з лососем так вас зацікавив, що ви обов’язково спробуєте його найближчим часом. Якщо вам сподобається ця цікава страва, то будемо раді, якщо ви нею поділитеся.
Додати коментар