Фітнес-рецепт: Соковитий яблучний пиріг з корицею

Фітнес-рецепт: Соковитий яблучний пиріг з корицею

Коли ви говорите про яблучні десерти, більшість жителів Центральної Європи одразу ж згадують класичний штрудель. Однак це не єдиний яблучний делікатес, який ви можете приготувати вдома. Спробуйте цей соковитий яблучний пиріг, який чудово підійде на сніданок, перекус або як десерт до післяобідньої кави. Його дуже легко приготувати. Найважче – дочекатися, поки він охолоне, щоб ви могли подати його на тарілці та насолодитися ідеальним поєднанням розсипчастого тіста та однорідної начинки з яблук та кориці.

Інгредієнти для тіста:

Інгредієнти для начинки:

  • 1 кг яблук
  • 40 г ксиліту
  • 10 г кукурудзяного крохмалю
  • 2 ч.л. кориці
  • 2 ч.л. води
  • сік половини лимона
Соковитий яблучний пиріг з корицею - Інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Візьміть велику миску та почніть готувати тісто. Спочатку змішайте сухі інгредієнти, тобто борошно, тростинний цукор та сіль. Потім додайте яйця, кокосову олію, арахісову пасту та холодну воду. Замісити гладке та не липке тісто. Відставити в сторону і дати йому відпочити.

Тим часом починаємо готувати начинку. Почистіть яблука, наріжте тонкими скибочками та покладіть в каструлю. Додайте корицю, ксиліт, кукурудзяний крохмаль, воду та лимонний сік. Варіть на повільному вогні 10 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Дати начинці охолонути.

Соковитий яблучний пиріг з корицею - Спосіб приготування

Тепер повернемося до тіста. Розділіть його на дві частини (одна трохи менша за іншу). Розкачайте обидві частини в коло. Візьміть форму для торта (ми використовували 20 см в діаметрі) та збризніть її кулінарним спреєм. Вистеліть дно та боки форми більшим колом тіста. Якщо воно випирає, обріжте його та втисніть в ті місця, де тісто тонше. Потім виливаємо яблучну суміш та накриваємо її другою частиною тіста. Там, де бокові частини тіста стикаються із верхньою, притисніть його пальцями. Потім розрівняйте верхній лист долонею. Можна попередньо змочити руку у воді, щоб тісто не прилипало до неї. Проколіть пиріг в декількох місцях виделкою, щоб він дихав та не здувався. Випікаємо до золотистої скоринки при температурі 180 °C близько 40 хвилин. Потім виймаємо із духовки, даємо йому охолонути і він готовий до подачі.

Харчова цінність

1 шматочок (всього 10 шматочків)

Енергетична цінність234 ккал
Протеїни6 г
Вуглеводи31 г
Жири8 г
Клітковина7 г

Якщо ви любите осінні рецепти із яблуками, то цей простий пиріг точно сподобається вам та займе своє місце у вашому серці.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *