Різноманітне печиво часто подають як десерт до кави. Але що робити, якщо ви не прихильник солодкого? Для таких випадків у нас є пікантне печиво, яке не буде зайвим на будь-якому столі на святі або коли ви шукаєте пряний перекус перед телевізором. Готується воно неймовірно просто, тож впорається з цим завданням будь-хто.
Інгредієнти:
- 220 г борошна зі спельти
- 90 г масла Гхі
- 10 г сушеної цибулі
- 1 ч.л. розпушувача
- сіль за смаком
- суміш спецій та насіння відповідно до ваших уподобань: чорний кунжут, кунжут, мак, часниковий порошок тощо.
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почніть зі змішування всіх сухих інгредієнтів, тобто борошна, сушеної цибулі, розпушувача, солі та суміші спецій і насіння (залиште трохи для посипання в кінці).
Далі додаємо розтоплене масло Гхі і замішуємо тісто. Після того, як воно буде об’єднане, залиште його в холодильнику на 30-60 хвилин.
Після охолодження сформуйте з тіста рулет і розріжте його на 12 частин. Руками розплющуємо кожен шматочок на диски товщиною приблизно 0,5 см. Можна додатково притиснути їх виделкою на поверхні. Якщо ви віддаєте перевагу квадратному або паличкоподібному печиву, то розкачайте тісто до товщини в півсантиметра і наріжте його ножем на бажані форми.
Підготовлене печиво викладіть на деко, застелене пергаментним папером, посипати рештою суміші спецій та насіння за смаком і випікайте при температурі 180°C приблизно 15-20 хвилин.
Після приготування дайте їм трохи охолонути перед подачею.
Ознайомтеся з нашими бестселерами:
Поживна цінність | 1 печиво (всього 12 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 147 ккал |
Протеїни | 3 г |
Вуглеводи | 12 г |
Жири | 9 г |
Клітковина | 3 г |
Печиво не обов’язково має бути солодким, ця пікантна версія може легко з ним конкурувати. Спробуєте його як перекус або вечірнє частування перед телевізором?
Не соромтеся ділитися своїми шедеврами з нами в соціальних мережах, використовуючи хештег #gymbeamua.
Додати коментар