Випікаємо тісто, змішуємо крем, міксуємо все разом – і готово. Звучить занадто просто? Насправді все так і є. Навіть пекарі-початківці можуть приготувати цей рулет. Його найбільша перевага – ідеальне поєднання смаків. Какао-тісто просто чудово поєднується з домашнім кисломолочним сиром. Особливо, коли в ньому є шматочки шоколаду. Якщо вам вдасться почекати і дати рулету охолонути, то ви отримаєте ідеально свіжий десерт.
Інгредієнти для тіста:
- 40 г борошна зі спельти вищого ґатунку
- 40 г ксиліту
- 25 г шоколадного протеїнового порошку
- 4 яйця
- 2 ст.л. теплої води
- 2 ч л розпушувача
- 1 ст л какао
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- 500 г м’якого напівжирного домашнього сиру
- 60 г чорного шоколаду
- 60 г ксиліту
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Інгредієнти для прикраси:
- Цукрова пудра (за бажанням)
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почнемо з тіста. Беремо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. До білків додаємо дрібку солі та збиваємо їх до стійких піків. До жовтків додаємо воду та ксиліт і збиваємо їх у легку кремоподібну піну. Окремо змішуємо просіяне борошно, какао, розпушувач та протеїн і поступово вмішуємо всю цю суху суміш у жовткову піну. В кінці обережно вмішуємо піну з білка. Беремо велике деко, застеляємо його папером для випічки та рівномірно розподіляємо суміш. Випікаємо в розігрітій до 180 °C духовці близько 15 хвилин. Коли тісто буде готове, обережно знімаємо його з дека і кладемо верхнім боком на чисту вологу тканину. Потім знімаємо з нього папір для випічки, скручуємо його разом з чайним рушником і даємо йому охолонути. З цим кроком потрібно бути обережним, оскільки тісто досить гаряче.
Тим часом готуємо крем для начинки. Збиваємо сир з ксилітом та ванільним екстрактом. Як тільки отримуємо однорідний крем, одразу додаємо дрібно натерту шоколадну стружку. Якщо хочете, щоб шоколад легше натирався і не танув, то попередньо покладіть його на деякий час у морозильну камеру.
Потім розгортаємо охолоджений рулет, рівномірно розподіляємо на ньому крем і знову обережно загортаємо. Ставимо рулет у холодильник щонайменше на годину для застигання, а потім подаємо до столу. Найкраще виглядає, якщо перед подачею посипати його цукровою пудрою або прикрасити шматочками ліофілізованих фруктів. Також можна додати фрукти до сирної маси. Це буде чудово виглядати і смакувати!
Поживна цінність | 1 шматок (загалом 16 шматків) |
---|---|
Енергетична цінність | 95 ккал |
Протеїни | 7 г |
Вуглеводи | 6 г |
Жири | 4,5 г |
Клітковина | 1 г |
Цей рулет з кисломолочним сиром – легкий літній десерт, який чудово виглядає і є дуже простим у приготуванні. А якщо зберігати його в холодильнику, то він стане ідеальною закускою.
Не соромтеся і діліться своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.
Додати коментар